måndag 19 oktober 2015

Höstträdgård


Tänk att vi redan passerat halva oktober! Och trots de så blommar höstanemonen September Charm glatt vidare...

Vi har haft någon frostnatt vilket man kan se på funkiabladen, som börjar gulna. Annars är det rätt ok, grönt och fint på sina håll, åtminstone håll kanske jag skall tillägga! Går man nära är det väldans massa ogräs! Den här hösten har jag nämligen  inte gjort många knop i trädgården, trots att vädret egentligen har varit ypperligt! Vet inte vad som har hänt, ja, det har ju varit en del renovering inne, men ändå! Har inte haft ett endaste dugg lust att göra något trädgårdsarbete, jag som brukar gräva och dona på höstarna, har inte gjort ett jota...

Och då är det lite lustigt när man får någon kommentar om att det ser så välskött ut! ;) Tja, om man med välskött menar att gräset är klippt så, för det gör jag ännu. Men rensat ogräs, det har jag inte gjort sen någon gång i början av augusti kan jag säga! 
Har faktiskt haft lite dåligt samvete, för att jag inte haft lust att göra något utomhus. Det har ju varit så fint väder, och då SKA man ju liksom vilja vara ute och dona! Men så läste jag en annan kommentar, från en som berättade att hon tyckte det var riktigt skönt att strunta i trädgården! 
Så nu tänker jag strunta i att ha dåligt samvete! Jag är ute när och om jag vill, men trädgårdsarbete får vänta till i vår, om jag inte får något ryck förstås, det vet man aldrig...

Men något som verkligen är fint just nu, är rosen Nostalgie! Friskare bladverk får man leta efter, i alla fall i min trädgård. 

Och knoppar har den ännu! 

Som sagt, klipper gräs gör jag ännu, och det blir nog några gånger till. Om inte annat sen när löven har fallit, då brukar jag klippa över lövhögarna, blir mindre att räfsa då, man är väl lite bekväm ;) 

Avslutar med en sagoros som också är fin nu - Astrid Lindgren. 

8 kommentarer:

 1. Er trädgård ser alltid så välskött och ompysslad ut. Vi klipper också ner löven så att maskarna ska få sitt. Bra luftning av gräsmattan tror jag. Jag gillar våren mer än hösten när det gäller att påta så här ser det lite rufsigt ut både här och var. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Här klipps inte gräset en enda gång till och till våren blir det en robot! Vi har stor gräsmatta som tar tre timmar att klippa varje gång och om den ska bli fin borde vi klippa den två gånger i veckan! Puh!
  Det tar för mycket tid och då blir den bara klippt en gång per vecka och då blir det bara rufsigt och fult med gräsklipp både ute och inne. Din gräsmatta ser så fin och välklippt ut, inte alls som vår. Trädgården ser alltid fin ut hos dig så inte ska du ha dåligt samvete!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Snygga rosor du har, tänk att de blommar så fint i mitten av oktober. Och trädgårdera ska man göra när man känner för det. Nu är det dags att släppa kontrollen och låta trädgården gå i vila.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Det är jättefint hos dig. Jag har heller ingen trädgårdslust nu, den är liksom helt borta. Jag ska klippa gräset och få ner lökarna. Så vacker Astrid Lindgren är.
  Ha en fin tisdag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jag hade samma trädgårdströtthet förra hösten, lusten kom inte tillbaka förrän i våras. Skönt att det kan ändra sig åt båda hållen!
  Fantastiska rosor, ser ut som reklambilder trots att det är oktober!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 6. Det är ganska skönt att ha en ond hand att skylla på.För även här har lusten till att göra något i trädgården helt försvunnit.Skönt att det inte är bara jag som inte vill.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 7. Din trädgård ser faktiskt väldigt välskött ut. :) Underbara bilder!

  Njut den här kvällen!

  /Cecilia

  You Rock!!!

  SvaraRadera
 8. Åh vilka vackra rosor! Min Astrid Lindgren som har varit helt fantastisk i år och som brukar blomma även på hösten, den har precis rådjuren knaprat i sog :( det blir prydlig med klippt gräs, här är det mycket ogräs också, har inte heller haft samma gajst iår.
  Men lite nytt har det blivit!
  Så fint hos dig! Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...