söndag 4 oktober 2015

Kaffekoppen i fokus

Kanelbullen får gärna vara med på bild i dagens inlägg, det är ju ändå Kanelbullens dag, men jag tänkte ändå ägna inlägget åt själva kaffekoppen. Kaffe i mugg eller kopp, det är frågan! Om du frågar mig så skall kaffe helst drickas ur kopp. Allrahelst en kopp med lite rundad form. Mugg går bra om kanten är extra tunn, dvs liknar kopp.
Och jag har ett par sorters muggar jag tycker mycket om, från Millas Keramik och Västergården.  

  
Men jag har ändå varit på jakt efter den ultimata koppen, att samla till en hel servis. Ultimata som i rätt form, lagom stor, vacker att se på, skön att hålla i...Vi har stor släkt så det behövs många koppar när vi har födelsedagar, och jag har visserligen två serviser, som jag varvar lite med. Dels min farmors vackra servis, som jag tror hon fick i början av sitt äktenskap - när förra seklet var någorlunda ungt (den röda ovan) och dem är jag väldigt glad över, men de måste handdiskas. Sen har vi makens servis som han fick i bröllopspresent - vid sitt första bröllop. Hm, då var ju jag inte med i bilden så dem vill jag ju egentligen byta ut, även om de ofta är dem jag dukar med när hela släkten kommer - för dem maskindiskar jag utan pardon... ;) 

Nåväl. Hittade en fin kopp från Villery &Boch, för ett antal år sen (den vit/beige ovan), hann köpa sex stycken och sen utgick den serien... Jaha, tillbaka på ruta ett.  

I alla fall. Nu har jag kommit på att jag lika gärna kan ha en blandning, av gamla charmiga koppar. Man behöver ju inte ha en hel servis som ser likadan ut! Så nu letar jag koppar på loppisar, och de här två sorterna ovan har jag hittat hittills, 10 kr stycket! Ja, skall man ha någonting så kostar det! 

Nä, nu fikar vi va, med kanelbullar! 

5 kommentarer:

 1. Fina koppar och muggar. Ja du, jag dricker mest i mugg men gillar fina koppar med fat. kanelbulle lät sååå gott. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Blandat porslin är ju faktiskt finast och mycket roligare. Dessutom får ju varje kopp en historia som man kan prata om under fikastunden. Kul att ha något att leta efter på loppisar också! Dina bullar ser ljuvliga ut, njut!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Det är charmigt med olika mönster och modeller! Det bästa valet man kan göra tror jag! Jag dricker ju inte kaffe alls, men jag tycker det är så fint med blommigt kaffeporslin! Den från din farmor är otroligt charmig. MIn man tycker om att dricka kaffe i blommiga koppar, men jag har en väninna vars man kallar allt sånt porslin för "skjutproslin". Dvs man ska ha det på, typ, Liseberg, på deras små skjutbanor!!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att bjuda på "kaffekalas" med udda muggar. Alla får en egen och är lätt att hålla reda på. själv har jag min egen kaffemugg som bara jag får använda o som är den enda jag kan dricka kaffe ur. Fick sex såna muggar när jag fyllde trettio, bara en kvar!! /Knatten

  SvaraRadera
 5. Det där med att samla på servis, som sedan utgår, det känner jag igen :(
  Ett mycket bättre drag att samla på udda koppar.
  Allt gott! / Birgitta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...