fredag 31 juli 2015

En skål kommer lastad med...



...gubbar! 
Vädret i sommar har väl lämnat en del övrigt att önska, men jag antar att det är vädrets förtjänst att säsongen på jordgubbar blivit så lång! Jag köpte med mig ett par liter på väg hem efter jobbet. Nu har jag suttit på altantrappan med en skål gubbar och mjölk, och en ny trädgårdstidning som så påpassligt låg i brevlådan. Och solen skiner. Och så har jag semester igen. En vecka skall jag vara ledig, inte så dumt alls faktiskt ;) 

onsdag 29 juli 2015

Mitt ute i ingenting...

...kan man säga så egentligen..? Nåväl, så känns det nästan, och där ute - i "ingenting" ligger i alla fall Graute Gård.  Här kommer ytterligare ett tips om ett utflyktsmål. Här kan man:  

...köpa fina lammskinn! Jag blev väldigt förtjust i de här mellangrå korthåriga. 

...se på vackra höns. Alltså den där vita herren med "byxorna" var ju för läcker, goda röstresurser hade han också...;) 

...eller fika


Vi fikade dock inte denna gång, däremot matade vi några ursöta kaninungar!

Säger bara - härligt ställe! 

söndag 26 juli 2015

Uppdatering om diverse göranden och skeenden

Ser ni vad jag ser...? 
Mannen har tagit en paus i sitt renoverande, och börjat bygga torkställningen. Men han går och muttrar över att det inte blev bra, de står tydligen ostadigt, så vi får väl se vad han hittar på. Men det är på gång i alla fall! 

Nu är det jag som står här uppe i stället, i dotterns blivande rum. Jag har målat golvlister och runt fönsterna, och igår började jag rolla väggarna vita. Bilderna är tagna innan jag började rolla. Vita skall de bli. 

Här tapetserade jag för ett antal år sen, minns inte hur många, men de är slitna och trasiga så det var dags!

Och här ute i hallen, skall vi äntligen klä bort de sista strukturtapeterna från förra ägarna. De satt såna i varje rum i hela huset, ja till och med i köket! Vi har klätt in alla väggar med gipsskivor men här var vi lata/hade bråttom när vi flyttade hit, så vi målade bara över med en grön färg och tryckte dit en bård mitt på väggen... hm inte vidare snyggt men nu skall det som sagt bli ändring på det. 
Andra änden av hallen, här skall hon få nya garderober. Han sliter min man, bär gipsskivor och OSB-skivor. "Allt" är snett i det här huset, så en skiva som han mäter och sågar till nere på gården och släpar upp för trappan, är allt som oftast inte helt korrekt, så då är det bara att bära ner, såga om och så upp igen... puh... Själv ligger jag på golvet och målar lister, blir helt stel i kroppen av det hårda golvet (jag har också fått ont i ett knä nu i veckan, så det är inte helt bekvämt...) och funderar på vad vi håller på med? Vi är ju inte helt purunga längre, och det här är vårt andra hus vi renoverar ihop. Vi har alltså typ renoverat hus sen vi gifte oss för 23 år sen... Nej nu ljuger jag väl men det känns nästan så... och än är vi inte klara, det är mycket vi ännu vill göra!  

Jag ljög visst om en annan sak häromdan också, när jag sa att Festiva Maxima levererade sista pionen  för i år - se vad jag hittade igår! Gay Paree har slagit ut två små sidoknoppar! 

Och regnet då, kom det en hiskelig massa regn? Regnmätaren visar 14 mm, vet inte om det är så där värst mycket precis. Men gräsmattan är glad! 

Nu skall jag stryka väggen en andra gång. 

lördag 25 juli 2015

Botaniska trädgården

Idag bjuder jag på några bilder från vår vackra Botaniska trädgård. Här är vackert och harmoniskt, det kan man inte säga annat! 


Ghislaine de Feligonde



Japansk Zelkova - hur vackert är inte det trädet! 


Hoppas ni har en fin lördag! Här har det varit en jätteskön morgon med sol och lagom varmt, men nu drar det nog ihop sig, det skall visst komma en hiskelig massa regn har de hotat med. Vilken tur då att jag gick upp tidigt i morse så jag fick njuta av solen. Och i går kväll - vilken ljuvlig kväll det var! Jag var ute och pysslade, rensade och klippte ner en hel del överblommat ändå till 22-tiden, ville aldrig gå in men då började det bli skumt så jag var tvungen... Det är fredagsmys för en trädgårdsnörd det ;) 

fredag 24 juli 2015

Finally Fredag!

Har man semester spelar det mindre roll, men nu när jag jobbar är ju fredagen helt klart bäst! Slutade jobbet klockan tolv, så hela eftermiddagen är fri och ledig. Nu är visserligen inte väderutsikterna jättetoppen inför helgen, men än är det sol, så då njuter jag av det! Nu blir det en lunch på altanen, sen får vi se hur resten av dagen ser ut. 
Önskar er en trevlig helg!

onsdag 22 juli 2015

En trädgårdsrunda

Nu ta vi en liten rundtur hemma hos mig igen, för att se hur det kan se ut så här i mitten på juli. Här i entrérabatten blev det tomt när jag klippte ner löjtnantshjärtat, så min "glada gubbe" fick flytta in i hörnet ett tag. 
Här i första rabatten har alla pioner vissnat, och daggkåporna är nedklippta, så nu är det väl bara i princip den här rosen som blommar. 
Nostalgie

Annars är här gröna och lila (?) blad lite om vartannat. 

Här i Päronrabatten är det välfyllt och grönt nu. 

Här blommar stjärnflocka, bland en massa funkior och ormbunkar. 



Rosen Iceberg
Jag har en säger en pionblomma kvar, den sista! Festiva Maxima bjuder på en liten "eftersläntrare".

...och här är de två sista rosorna på Constance Spry - tack för vacker blomning i år!

rosen Astrid Lindgren


Hundgårdsrabatten. Här blommar ännu stjärnflocka, och så är dagögat på gång. 

Malva och prästkragar. 
Louise Bugnet

Lykkefund blommar ännu men tappar många blomblad. 
Till höger Blomsterkornell, planterad förra våren. Ännu inga blommor, men det kanske tar några år..?
 
Floxen Red Flame på gång.
 Stäppsalvian Amethyst är hög och fin.
Och nu är vi ute på gatan. Här är mitt sommarjobb, målning av staketet längs med gatan. Det är så gott som klart. En andra strykning, av ett par sektioner återstår. Men det kom visst annat i mellan, nu har jag blivit uppsläppt i rummet som maken lagt golv i... Nu är det min tur - målning av alla lister och så väggar är på tapeten, så att säga ;) 

måndag 20 juli 2015

Besök

I helgen hade vi besök av en liten kotte, som kom invandrande i vår trädgård. Jag hade knappt sett till någon igelkott i år, så det var ett kärt besök!  

Precis då hade Vilda släppts ut i trädgården, hm - hon undrade vad det var för en lattjo liten pryl, som INTE ville leka med henne.... Som tur var - för dem bägge två - gick hon inte i närkamp, och kotten kilade iväg sedan när den "stora besten" försvunnit, och kommer nog tyvärr inte igen, han åt i alla fall inte upp maten vi gick ut med sen i alla fall, den åt Vilda upp nästa morgon... ;) 

lördag 18 juli 2015

En tur söderöver





Vi tog en tur söderöver en av dagarna på min semester. Ett av stoppen gjordes vid Verdus Veranda, en inrednings- och trädgårdsbutik. Här är härligt att strosa runt! 

Sen måste man ju fika, och här är ett av mina favoritställen på södra ön. Petesgården. 


Alltså denna vy när man sitter och fikar i deras gamla vita trädgårdsmöbler. Där andas ett lugn, tiden har stått stilla på något sätt. Kan inte förklara det så bra, men åk dit säger jag. Det är ett museum, väl värt ett besök men vill man bara fika så går det också bra. 


Klassiska hembakta kakor och kaffe i fina koppar. 

...strosande höns.


... och som sagt, vackra vyer runt omkring. 

Sen skulle vi äta också, och det blev Hablingo Creperie. Ett mycket populärt ställe, som är med i White Guide. Jag hade aldrig besökt det förut, men nu så. 


Och galetterna var det inget fel på, och miljön är mysig, man sitter i ett gammalt stall. Men - och nu låter jag säkert lite gnällig - det är rätt så stimmigt och stressigt med mycket personal och mycket folk. Kanske inte syns på dessa bilder, men det gäller att få upp kameran i rätt tid, mellan två gäster..;) Nåväl, mätta blev vi, men när jag blir sugen på galetter igen går jag nog hellre till Strykjärnet inne i Visby, där är "lite" mindre, även om det brukar vara fullt där med!