fredag 8 januari 2016

Drömmar och visioner

Blommig fredag är igång igen, och första temat är Drömmar och visioner 2016. Det känns ännu långt till våren, men rätt vad det är så är vi där igen! Och hur går då tankarna om vad som skall hända här hemma hos mig i trädgården? Ja, det är väl egentligen "bara" två projekt som redan är påbörjade, som skall färdigställas under året:

Först skulle jag ju vilja få detta projekt klart, som påbörjades i fjol somras, innan det kom annat emellan. Ja, själva stommarna till klädställningen är klara. De skall målas och så skall det förstås upp några linor att hänga tvätten på. Men sen är det ju själva markarbetet som är kvar. Här skall grusas upp och så skall det omringas av två lite mindre rabatter, och runt om dem skulle jag vilja ha stålkanter, som jag har sett hos någon, fast jag vet inte riktigt vart man får tag på dem... 

Jag "tjuvstartade" med några stäppsalvia, och ett par pioner kom också ner i jorden i höstas. 

I dagsläget ser det ut så här...

Så har vi denna plats, nedanför vår altan. Här pågår en förändring, buskarna är flyttade och mannen har påbörjat markarbetet, inför att vi skall sätta en badtunna här! 
Ni som följt mig vet ju att jag haft lite "hatkärlek" till poolen som ställs upp i trädgården varje sommar. Den är ju så svalkande och skön varma dagar, MEN gräsligt ful samt att det är grymt tråkigt att plocka ner den... Jag har ju drömt om en stationär nergrävd pool, men har ändå varit väldigt tveksam, den skulle ta upp en avsevärt stor del av trädgården, och det vet jag att jag inte skulle vara så glad åt, de resterande 9 månader om året som den inte skulle användas... SÅ -  om allt går i lås skall det bli en badtunna här, en sån där med varmt vatten som man kan bada året om i. Men den funkar även med lite svalare vatten, och kan då ge mig svalkande bad på sommaren, precis vad jag behöver! Och så tar den ju inte så där himla stor plats!  
Det är alltså på den här gröna plätten som poolen brukar stå, och det skall bli så skönt att slippa ha den där! Ja, det var de två påbörjade projekten det. Men om vi sen börjar drömma lite, så har jag ju börjat snegla lite på den här lilla "rondellen", med rosenhagtornet... Man skulle kanske kunna utöka den rondellen lite, nu när plats finnes! 


Samt då kanske byta ut detta träd, alltså rosenhagtornet, som jag är lite trött på... Jag är visserligen lite av en trädkramare, som ogärna tar ner träd, och dessutom har jag ju planterat det själv. Men det är inte roligt...jo de två, tre veckorna som de blommar är det fint, men sen... Och så finns det ju så många andra roliga träd som jag skulle kunna tänka mig... Ge mig gärna tips på vilka era favoritträd är! 


Vår framsida får jag nog vänta med ett tag till, men drömma kan man ju som sagt... Här vill jag ha nya stenplattor, men det är ett stort jobb, och mannen är rätt nöjd med att lägga sten just nu, om man säger så... efter alla sten han lagt nu där den kommande baljan skall stå... Men kanske nästa sommar, då är han ju pensionär...*vissel, vissel* 

17 kommentarer:

 1. Vilka härliga planer du har :) Tänk vad roligt och mysigt det måste bli att hänga tvätt när det projektet är klart!

  Jag har plåtkanter runt en del rabatter i min trädgård, de fixade en kompis som är plåtslagare. (Jag lär pytsa ut lite beställningar varje år framöver, men det är ju bäst att ta i lite lagom så han inte tröttnar på mig...) Så har du någon i bekantskapskretsen som är plåtslagare, så kan det ju vara värt att fråga. Så får man det precis som man vill ha det och det blir nästan helt säkert billigare än att köpa färidga i butik (blir ju lätt några meter).
  Ha en fin helg!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Det låter som spännande planer! Badtunna kan nog vara riktigt trevligt. Hoppas den är lätt att rengöra bara...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Härliga planer som smids! Badtunna är underbart att ha. Menar du en vedeldad eller en sådan som vi har (spa bad) ? Lycka till med era val och projekt. Ser fram emot att följa era äventyr :)

  SvaraRadera
 4. Åh, dina sommarbilder alltså! Jag blir alldeles kollrig av längtan.
  Drömmar och visioner är verkligen halva nöjet med att ha trädgård. Det där att få gå halva året och "fnula" på vad man ska hitta på, bara det blir säsong. Sen blir det inte alltid så, men det gör liksom inte så himla mycket.
  Ser fram emot att följa dina projekt 2016. Skönt att du också tänker fortsätta blogga! :-)
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Åh, dina sommarbilder alltså! Jag blir alldeles kollrig av längtan.
  Drömmar och visioner är verkligen halva nöjet med att ha trädgård. Det där att få gå halva året och "fnula" på vad man ska hitta på, bara det blir säsong. Sen blir det inte alltid så, men det gör liksom inte så himla mycket.
  Ser fram emot att följa dina projekt 2016. Skönt att du också tänker fortsätta blogga! :-)
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Härligt med en badtunna. Jag vill också ha en sådan tvättställning, så snygg. Nu när vi tog ner ena äppelträdet har jag ingenstans att fästa tvättlinan längre.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Härligt med badtunna, den kan man nog ha mycket glädje av. Sådana tvättställningar är så fina tycker jag, skulle gärna haft en själv om jag bara visste vart istället för den där tråkiga standardställningen. Fint med plåtkanter, har själv fixat det till rabatten på framsidan, gick bara till närmsta plåtfirma och sen gjorde dem finfina till mig. Testa det! Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 8. Vi har ingen badtunna men min pappa som bor nära oss har en, så där badar vi då och då. Det är härligt, särskilt på vinterkvällar när det är stjärnklart och man kan sitta där med ett glas bubbel och titta på stjärnorna. Det blir ju perfekt där i er trädgård också!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga drömmar och visioner ni har.

  Fantastiska bilder på er trädgård.
  Det rosa blommande trädet vill jag också ha.Vad är det för sort?

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 10. Så skönt med en badtunna! Härliga foton från er trädgård. Ha det så skönt i helgen.

  SvaraRadera
 11. Härliga sommarbilder från din fina trädgård. Tvättställningen är fin.
  Ha en trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 12. Fine prosjekter, det. En badestamp kan jo være veldig sosialt, året rundt!
  Hvis jeg skulle valgt et tre, skulle det bli Kopperlønn, Acer griseum.
  God helg!

  SvaraRadera
 13. Nu när jag läser om din planerade badtunna kommer jag på att det är ju min dröm också! Hur kunde jag glömma den?
  Rosenhagtorn höll jag i händerna på plantskolan i höstas, men släppte den med vånda, har ju ingen solig plätt kvar. Om jag vore dig skulle jag plantera nya träd i närheten och behålla rosenhagtornträdet i avvaktan på att det nya växer till sig. Ett pelarträd (guldalm) eller ngt som svarar bra på beskärning skulle jag välja, formen tycker jag är i det långa loppet viktigare än blomning.
  Vad gäller sjöstenplattor, vände jag våra i avvaktan på en långsiktig lösning. Det klarade jag själv att sätta igång, men sedan tyckte han synd om mig, så han hjälpte till på slutet.
  Stor lycka till med era planer!
  Marta

  SvaraRadera
 14. Visst är det mysigt med vatten i trädgården. Alltså vatten som man kan bada i! Ni gör helt rätt, det är betydligt trevligare med en badtunna än med en plastpool!!
  När det gäller träd har jag massor av favoriter, men den absolut största är nog asklönnen Acer negundo `variegatum´ (blad gröna och vitbrokiga) eller ännu hellre A.ne. `Flamingo´(blad vita, gröna, rosa). Dom växer enormt fort, blir totalt c:a 6 m och är verkligen fluffigt vackra och tål riktigt hård beskärning. Finns även som gröna, som gula och som lite rödaktiga. Av 5 möjliga stjärnor får dom 5+!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 15. Vad skönt det lät med en badtunna, den kan ju dessutom användas året om. Tänk att gå ut nu i snön och sjunka ner i varmt vatten, mmm...
  Jag är också emot fula pooler och än har ingen fått flytta hem till oss. Det är illa nog med en stor studsmatta...
  Önskar dig en skön helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 16. Vilka kul projekt du har på gång!
  Stålkanter har jag sett att min svägerska har och dom har hon nog köpt i en handelsträdgård. Men dom försvann mer och mer ner i jorden, men jag tror möjligen, utan att smutskasta min svägerska, att hon slarvade lite när hon lade dit dom.
  Det kommer att bli kalasfint vid tvättställningen!
  Och badtunna, så härligt och vilken bra lösning! Det kommer att bli kanon!
  Träd, varför inte en katsura, att av mina älsklingsträd, inga blommor som man direkt ser, men fantastiskt söta blad, lite hjärtformade och på hösten underbara färger och så doftar det nybakat bröd om den då! Kan vara något!
  Kramar

  SvaraRadera
 17. Två trevliga projekt, kommer att bli både snyggt och skönt. Badtunna har vi sagt att det blir när vår plåtpool ger upp en dag i framtiden.
  Stålkanten, ska den vara mellan grus och gräs? Då kan jag tipsa om kanten Herkules från Gardenedge (som finns på nätet).
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...