måndag 18 januari 2016

Grönt är skönt

Ja, jag skall erkänna, det blev ännu några krukväxter till, när jag gjorde min inköpsrunda på Linds Handelsträdgård häromdagen. Lite nygamla kan man väl säga, för jag brukar jag ha en murgröna på båge, men den dog tyvärr straxt innan jul. Så det fick bli en ny igen, är nämligen väldigt förtjust i dem! 
Orkidéen har jag haft ett tag, men den lilla myrsinen är ny, eftersom den jag hade la av, också den straxt innan jul. Ja, jag tyckte nog att jag hade hållit den vid liv ett bra tag, nästan två år faktiskt vilket nog får anses länge i min ägo...
Det här är en trevlig krukväxt, Linspeperomia eller Öron-på-snören som är ett lite roligare namn. Skall enligt etiketten vara lättskött och tålig - passar mig perfekt alltså! 

Ja, jag erkänner alltså, det blev visst en hel del växter, ja man kan väl kalla det en storhandel på Linds... Men till mitt försvar får jag väl säga att jag fick ett presentkort i julklapp! Samt att jag har en del fönster som "behöver" fyllas upp! Jag hälsade på hemma hos en vän häromdan, som precis flyttat in i ett nytt hus, med 38 (!) fönster! Stora fina vackra med djupa fönsternischer... Oh my säger jag bara, hur skulle mitt krukväxtkonto sett ut om jag bodde där....? ;) 

9 kommentarer:

 1. Det blir så fräscht och lite vårigt när man får in lite grönt! Myrsin har jag aldrig haft, den är superfin. Murgröna på båge brukar jag ha, men inte just nu, istället har jag porslinsblommor på båge som växer så det knakar!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att fylla på med nya krukväxter efter jul. Ger lite våraning.

  SvaraRadera
 3. Växter ger välmående på många plan... hur skulle vi må utan? Så många fina du handlat, att få presentkort på växter är superbra!

  Hoppas din vecka blir fin.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Grönt är skönt det håller jag med om.Lite nya växter måste man unna sig så här års.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 5. Oj så många fönster det fanns i vännens nya hus, jag kan bara hålla med dig, hur stort hade inte krukväxtkontot varit med så många fönster? Jag gillar också att ha mycket växter i hemmet, framför allt nu för att fylla upp tomrummet efter julen. Tyvärr är jag verkligen inte bra på att ta hand om växter inne, men jag gör mitt bästa;) Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 6. Kul med nya krukväxter! Och fina var dom och jag såg i förra inlägget att du hade en Cotoneaster! Tänk att det finns varianter som man kan ha inne också! Jättefina växter har du köpt och jag tycker inte alls att det var för många! Man måste ha det, helt enkelt! Det är nyttigt med krukväxter!!
  38 fönster! Jag dånar. Jag kommer ihåg att vi beställde 27 enheter till vårt hus när vi byggde det, men två har vi sålt på blocket, dom fick inte plats helt enkelt. Så kvar är då 25, men tre av dom är dörrar, så det blir 22 och det tycker jag är betungande många.......Jaja, men det är säkert ett sånt där jättefint hus och med breda bänkar....
  Själv har jag nästan bara självgående krukväxter, kaktusar clivia och sånt.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Presentkort att köpa blommor för det är verkligen tacksamt att få. Det verkar som att krukväxterna har det rejält tufft just före jul och med all rätt för det är ju då som vi har det som mörkast.Då är det tur att butikerna gärna säljer krukväxter så man kan förnya.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. Så snyggt du har gjort det! Jag är hopplös med krukväxter. Antingen
  övervattnar jag dom, eller också får dom inget vatten alls. Alltså dör dom.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att gröna växter gör så mycket för intrycket i ett rum. Du gör helt rätt i att "investera" i det. Jag skulle aldrig komma på tanken att ha plast/tygblommor, då är jag hellre utan.

  När utbyggnaden är klar här hos mig kommer jag ha fler fönster att fylla med växter. Längtar!

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...