lördag 2 januari 2016

Nytt år - nya tag

Ja, så var vi då över på andra sidan nyår. Hur har vi det med nyårslöften? Jag brukar inte avge några sådana. Men visst funderar jag lite så här när året är nytt, om man skulle ta och göra några förändringar i sitt liv... Tja, det jag kom på sådär medan jag funderade, var nog att jag skall:
Njuta mer!
Och då menar jag inte att jag helt plötsligt skall börja frossa i mig både det ena och det andra, resa mer och uppleva mer. 

Efterrätten på nyår, Pavlova...goood! 

Nej, men kanske var lite mer närvarande i det jag gör, njuta av det jag gör lite mer, i kanske lite lugnare takt? Kanske äta lite saktare till exempel, om vi nu är inne på det här med mat. Men även av allt annat, njuta av ögonblicket, ja det är väl det som heter mindfullness...

Man kan ju prova i alla fall, gott att ha intentioner, sen kan man ju aldrig veta vad framtiden har i beredskap. Man behöver ju ha hälsan - och nära och kära måste må bra, för att man skall kunna njuta! 

6 kommentarer:

  1. Ja det där med hälsan är ju viktigt och att nära och kära ska må bra likaså. Mindfulness är nog inte så tokigt. Vilken efterrätt, ser jättegott ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Njuta av nuet är en påminnelse som vi alla behöver bli påminda om. Njuta med hjälp av alla sinnen. Vi kan väl påminna varandra om vi glömmer bort det? :)
    God fortsättning

    SvaraRadera
  3. Håller med dig att absolut njuta mer,
    mindfullness det är bra för oss alla.
    Sen jag blev pensionär gick jag ner i varv, svårt när man jobbar och har
    'Sju järn i elden', hi hi . . .
    Men man måste försöka, det är många som 'går in i väggen'.
    Så lycka till med nya året.
    Jag ger aldrig nyårslöften.
    Kram / Eva

    SvaraRadera
  4. Vilket jättebra nyårslöfte! Njuta mer är ju precis det vi ska göra!
    Man kan väl aldrig njuta för mycket?
    Ha det fint och njut av 2016!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  5. Gott nytt år!! Den där efterrätten såg inte helt fel ut.. ;-)

    Kram Therese

    SvaraRadera
  6. Det är väl ett nyårslöfte så gott som något, det är lätt att glömma att verkligen njuta men ack så viktigt. Jag ger sällan eller aldrig några löften själv men kan mycket väl ha mål och drömmar. Ha det fint!
    Kram Sofie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!