måndag 1 februari 2016

Vardagslyx


Måndag och ny månad, och jag startar med lite vardagslyx. För mig är det vardagslyx att det alltid finns hemgjord musli hemma. Jag har nog haft den på bloggen förut, men om det är någon som undrar hur jag gör, så kommer receptet igen. Allt är ca, man kan lägga till och dra ifrån, ta vilka flingor och nötter som man vill. Men så här gör jag oftast, och jag kan nog göra det i sömnen nästan, för som sagt, det här vill jag att det alltid skall finnas hemma.

5 dl rågflingor
3 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
200 g grovhackade sötmandel/hasselnötter
1 dl kokos
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön

Häll detta på en plåt, häll över 1 ½ dl vatten, ½ dl olja och ringla honung över, blanda ihop. Sätt in detta i ugnen, på 200 grader i 3 x 7 minuter. Mellan varje 7-minutersperiod skall plåten ut och muslin blandas. När muslin är färdig i ugnen blandas 2 dl russin i.

Ta sedan fram en skål, häll i fil och musli, ät och njut! 
Det här äter jag, inte varje dag, men säkert varannan. Jag är lite av periodare, ett tag åt jag smoothie till men det som gäller nu är vanlig hederlig 3% fil. utan tillsats av någon smak, det räcker så gott med smaken från muslin. 

13 kommentarer:

  1. Hemmagjord musli är det godaste och man kan ju variera den i oändlighet. Just nu är jag såld på hasselnötter och torkade tranbär...
    Japp, måndag igen! Dags att ta tag i dagen och veckan!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Sen du visade receptet för länge sen så har jag gjort min egen musli på ditt sätt och jag äter den med fil varje morgon! Ibland är jag lat och köper en påse men ångrar mig alltid! Tack än en gång för dina bra recept.

    Ha en fin måndag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Jaa, russinen ska i efter. Tror du jag gjorde så första gången, nej, in i ugnen med dom också. Som kom ut som små svarta stenhårda saker, såg ut som sånt singel man har på grusgångar fast svart! Men jag har lärt mig! Och det är ju så gott!
    Hej svejs

    SvaraRadera
  4. Vilket gott recept, har aldrig provat att göra egen müsli.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Verkligen en vardagslyx som heter duga, men helst utan kokos för min del.
    Sen får jag vara försiktig med linfröna, de sätter sprätt på min mage.
    Äter gärna detta som snacks framför Tv:n istället för chips en lördagskväll.
    Då kallar jag det för helglyx, hi hi . . .
    Men annars är jag egentligen ingen müsli 'ätare' . . .
    Må gott gör man säkert av det, så må väl Gunilla.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  6. Har ännu inte fått "tummen ur" för att göra min egna musli men ditt inlägg gör mig sugen :)

    SvaraRadera
  7. Nej, här är en till som inte är någon musliätare precis. Tror jag lyckats äta det bara 2-3 gånger i hela mitt liv. Men fil är gott, med flingor eller med hårt bröd krossat i.
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  8. Åh, så god din musli ser ut. Jag har också gjort egen ett par gånger men nu var det ett tag sedan. Jag är också frukostperiodare och kör en sorts frukost till jag blir less. Just nu är det kvarg och hallon eller blåbär samt lite krossade valnötter som gäller. Ska nog sno ihop en plåt musli igen, kanske testar ditt recept. Tack för inspirationen. Ha det bra/Hälsningar Eva-Lotta

    SvaraRadera
  9. Gott! jag äter ju inte rågflingor men resten kan jag nog tänka mig. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  10. Lustigt, men jag gjorde samma slags musli igår också utan att jag sett ditt recept. Fast jag har i kanel och torkad frukt och bär vad jag har hemma . Russin och frukt tar jag i sist. Igår blev det dadlar tranbär ,aronia och stora gröna russin. Ibland sötar jag med nyponsoppspulver också.
    Kram luna

    SvaraRadera
  11. Hemmagjord müsli är ju så gott! Jag är lite periodare jag också, ibland varje dag och ibland något annat till frukost. Gott är det alltid!
    Ha det gott!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  12. Jag gillar inte köpemüsli, men tacka vet jag hemmafixad! Det är gott det! Hemma går den åt lite för fort ibland när barnen äter den som snacks... Men det är säkert inte mer onyttigt än mycket annat... ;)
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  13. Ibland känns det inte som att jag gör annat än granola. Mina aktiva och växande barn äter oss ur huset snart... :) Köper färdiga flingor mellan varven också även om jag själv föredrar den egna granolan. Senast lyxade jag till det med saffran!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!