söndag 13 mars 2016

Hallonpaj med rårörd vaniljsås


 
Lite sött och gott blev det allt till mello-finalen (och visst vann rätt låt? Tyckte jag i alla fall!) Hallonpaj, superlätt och smarrigt! Och inget som knastrar när man lyssnar till bidragen, som "han" Lasse (Helena Bergström) i mellanakten brukar säga...;)  

Hallonpaj
2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl mjöl
½ tsk bakpulver
hallon
smör
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i mjöl och bakpulver. Häll smeten i en form och putta ner hallonen, hyvla därefter över smör med en osthyvel. In i ugnen på 175 grader, i en halvtimme. 


Till detta hade jag gjort en rårörd vaniljsås. 
Vispa en äggula med 2 msk socker och 1 tsk vaniljsocker. Blanda sedan detta med ca 2 dl vispad grädde. Ljuvligt gott! 

Ljuvligt är det också med körsbärskvistar och tulpaner, som jag fick igår! 

4 kommentarer:

  1. Lustigt, vi hade också hallonpaj till melofinalen. Ett annat recept, med mandelmassa i pajdegen, men hallonpaj. Och jag håller med om utgången, han var väl charmig.
    Vita fyllda tulpaner och blommande körsbärskvistar har vi med.....
    Och påskpyntet håller på att färdigställas...
    Ha en bra vecka
    Marta

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, ska testa det när jag piggat på mig lite.
    Ha en skön vecka!
    Titti

    SvaraRadera
  3. Ja, rätt låt vann mellon, absolut! Den sitter som en smäck i mitt omusikaliska huvud, till och med! Killen är dessutom bedårande!
    Hallonpaj, det låter gott, inget hemligt recept den här gången! Skojar!
    Så fin bukett! Ljus och lätt!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet. Måste testad till helgen.. Jag håller med dig om att rätt låt vann sedan tror jag inte att han har någon chans att vinna hela alltet men vad gör väl det :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!