tisdag 28 juni 2016

Förändringar i trädgården

Först och främst, lite pioner, som egentligen redan blommat över. Edulis Superba, rikblommande gammal sort som doftar gott! Vissa blommor är helrosa, vissa är tvåfärgade med ljusare rosa i mitten. 

Det här fotot är från i fjol, som ni ser i bakgrunden står två buskar vid altanen, och det är egentligen det som det skall handla om. 
Variegerad trädgårdspraktry och schersmin. Som jag skrev i fjol så hade vi andra planer för det här stället, så bägge buskarna är nu flyttade till annan plats. De klipptes ner kraftigt vid flytten, så inga blommor i år, men nästa år kanske! De var fina här, men blev alltid så vidlyftiga så det inte gick att gå på gången. Det är ju det här med att inte fatta hur stora växter blir när man planterar.... ;) 
Samma pion, samma vy men ändå lite annorlunda, bild tagen i år, med badtunnan i bakgrunden istället för buskarna. 

(egentligen vackrare) Då...
Nu. Mannen har satt upp ett litet plank som skydd, för att göra det lite mer ombonat och fritt från insyn när vi badar. Och så har det blivit stenplattor istället för gruset. Ja, herregud vad den här platsen har ändrat utseende många gånger. Har sett ut så här...
...med grus. 
och med kullersten, när prakttryn var nyplanterad (inte kan man tro att den skall välla ut över gången några år senare..?) 
och ännu längre tillbaka i tiden (2008) med gräs... hm, inte vackert...

Men nu skall det väl hålla så här hoppas jag, för en tunna flyttar man inte på hur som helst. 

Det är en Skärgårdstunnan Regal, och än så länge har vi inte provat att elda så det blir varmt, nu har vi den till att svalka oss i, under varma dagar och kvällar. Om nu 30 grader svalkar.... men skönt är det! 

6 kommentarer:

 1. Tänk så bra att ha allt dokumenterat! Och även om grönskan kanske är vackrare så har ni gjort rätt som satsat på livskvalitet. Måste vara underbart med en badtunna utanför husknuten! Livet är en balansgång, ett givande och tagande och jag kan lätt se hur ni trängs i tunnan en mörk stjärnklar höstkväll! Njut vidare:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Å vad jag känner igen mig i det där att inte riktigt fatta hur stort det faktiskt kommer att bli efter ett par år! Har mycket jag behöver dela och flytta på i höst! Härligt med badtunna!

  SvaraRadera
 3. Vilka förändringar det blivit under åren. Fint alltihop men på olika sätt!
  Ser härligt ut med badet, svalka på sommaren och värme på vintern. Det låter ju perfekt!
  Ha en bra dag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Det är kul att se förändringarna och det är fantastiskt vad buskar växer! Och nu har ni badet där, ser jättemysigt ut! Och att det är så varmt att ni inte behöver elda, härligt. Ser er där på julafton med full brasa under!
  Vilka bakverk du har med i dom tidigare inläggen!! Fantastiska bullar och allting men tårtan tar ju priset, den är strålande vacker! Och säkert lika god!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du visar alltid ,så fina bilder från din trädgård.Kul o se förändringar,håller med att "gräsbilden"inte är så fin,men de övriga är så vackra,var och en på sitt sätt.

  ha det gott o njut av semestern.
  Kram Marinne

  SvaraRadera
 6. Trots att jag hållit på med trädgård i 40 år, så gör jag samma tavla hela tiden - och min gubbe skäller på mig att jag MÅSTE tänka på hur stora växterna blir med tiden! Jag försvarar mig med att jag vill att det ska stå tätt redan från början, sen kan man ju alltid flytta dom. Säger det utan att för en sekund tänka på hur jobbigt det faktiskt kan vara att flytta växter ibland. Och att dom kanske inte alltid överlever! Men sån är jag.....
  Alla varianterna på "badtunnehörnan" (?) ni haft såg bra ut, men den här sista är nog skönast!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...