söndag 25 september 2016

En hyllning till äpplet

Visste ni att från och med i år har äpplet fått en alldeles egen dag, och det är idag! 

Jag har ett enda äppelträd, ett Gravensteiner. Det är ett gammalt träd, som väl inte ger så där värst många äpplen numer. Men de som finns är goda att äta och att göra äppelpaj av. 

Kanske blir en paj idag då, dagen till ära. Kanske blir den här: 


Knäckig smulpaj
5-6 äpplen
kanel
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl sirap
Skala äpplen och skär i småbitar. Lägg i en form och strö över kanel. Blanda smör med havregryn, mjöl, socker, bakpulver och sirap till en smulig massa. Lägg detta över äpplena. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Avnjut det hela med en klick vaniljsås. 


4 kommentarer:

  1. Grattis alla äpplen! Och grattis alla som har ett eget äppelträd! Och så vill jag tacka för den gulliga kommentaren hos mig! Som alltid så är du så rar:)

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Härligt att äpplet fått en alldeles egen dag! Paj sitter ju som en smäck denna söndag också...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Tur att det finns äpplen. Smarrig paj du visar. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Du gör samma paj som mig, jag brukar ha i lite kardemumma också, annars gör vi lika!
    En paj på äpplets dag blev det här också och äppelpaj tröttnar man inte på i första taget minsann.
    Ha en fin vecka!
    Kram, Ann

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!