tisdag 20 december 2016

Ett par småkakor

Nu går det i princip inte in mer i min frys, så nu får kakbaket anstå tills juldagarna är över, och tjocka släkten varit här, och förhoppningsvis ätit ordentligt - och blivit ännu tjockare *hihi*.  De här var de sista sorterna som blev. Vet inte om de är speciellt juliga, men russin och kanel hör väl julen till, så vi kan ju säga att det är julkakor...;-)  En kompis till mig efterfrågade recept på mina goda russinkakor en gång i höstas, så här kommer det!  

Russinkakor
150 g smör
1 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl russin
2 tsk bakpulver
Rör smör och socker pösigt, blanda sen i det torra. Om matberedare används blandar man i russinen efteråt för hand. Rulla till bollar som plattas till något på plåten. Grädda i 6-8 minuter i 175 grader. 

Nötcigarrer 
100 g nötkärnor
100 g mandel
2,5 dl socker
1 tsk kanel
3 äggvitor
choklad och kokos
Mal nötter och mandlar, vispa äggvitorna och blanda ihop allt. Rulla små "pinnar" och grädda dessa i  200 grader i ca 8-10 minuter. När de svalnat smälter man choklad som de doppas i och sedan i kokos. 

2 kommentarer:

 1. Kakorna ser så fina och goda ut! I år har jag inte bakat en enda kaka, bara saffransbullar.
  Det får helt enkelt bli jul här ändå i år...
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Vad du är duktig med bakandet. Dom ser jättegoda ut. Jag vet inte vad som händer här, har inte ens bakat saffransbröd eller pepparkakor. Kanske bäst att ta febern. Ha Ha! Kraaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...