torsdag 22 december 2016

Polkabräck och Mozartkulor

Ett par godissorter har det blivit, och det lär nog bli ett par till, i kväll eller i morgon. I det här huset är det ingen idé att göra det i för god tid, det har en tendens att ta slut då...;) 
Polkabräck verkar populärt i år, så det var jag tvungen att prova. Lätt som en plätt var det också. Bara smälta 200 g mörk choklad i vattenbad, och smeta ut på en plåt och låta stelna. Därefter smälts 200 g vit choklad och så brer man på det ovanpå den mörka chokladen. Direkt efter strör man på en påse polkagrisar, som man har krossat grovt först. Låt stelna och bryt i bitar. 

Mozartkulor är lite pyssligare, men inte svårt. Rulla små nougatbitar, som sen får stelna en stund i kyl eller frys. Kavla ut mandelmassa och skär ut små bitar som man klär in nougatbollarna med. Därefter doppas bollarna i smält choklad och sen kan man dekorera dem om man vill, jag ringlade lite ljus choklad överst. 

I dag jobbar jag min sista dag innan jul, skönt med några dagars ledighet sen, även om det inte blir så många extradagar i år. I kväll kommer makens son med fru till Gotland för julfirande, det skall bli jättemysigt, kul att de ville komma till oss i år igen! 

2 kommentarer:

  1. Vilka fina mozartkulor, jämna och fint dekorerade. Jag kanske måste göra lite julgodis ändå. Knäck kanske. Ha det bra kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Ser JÄTTEGOTT ut !!
    En riktig God Jul önskar jag dig !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...