söndag 11 december 2016

Så mycket bättre

Vad gör ni gotlänningar på vintern egentligen...? Hur många gånger har man inte fått den frågan...;-) Tja, här finns faktiskt en hel del man kan göra, om man vill lämna hemmets lugna vrå. Man kan till exempel åka ut till Grå Gåsen i Burgsvik, äta god mat och njuta av vacker miljö! Under höstarna arrangerar de middagar ute i ladan, samtidigt som man ser programmet Så mycket bättre på storbild och äter samma meny som artisterna. Riktigt trevlig arrangemang! 

Min kära pappa bjöd sina barn med respektive på detta nu i helgen, och det tackar man ju inte nej till! Vi åkte ut i lördags eftermiddag, och inledde med en fika i allrummet i huvudbyggnaden. Ett hus som är byggt 1850, högt i tak, trätiljor på golvet och vackra detaljer, en vilsam miljö som tilltalar mig mycket! 

Lite dryck innan maten, här gotländsk öl. 


Sen åt vi en trerätters middag ute i ladan -  där alltså artisterna äter och uppträder, och tittade samtidigt på programmet, på storbild. Härlig miljö och god mat, och alltså samma meny som artisterna åt i programmet och som denna gång Kenneth Gärdestad hade bestämt, lite 70-talsstuk. Fantastiskt gott, och inte vet jag om det var för att vi var på plats, men var inte programmet väldigt bra igår, bästa enligt mig! Känslosamt och många fina tolkningar, men så gillar jag Teds musik också... 
Tillbaka till huvudbyggnaden, där vi bodde, jag och maken i "Jill Johnsons rum".  


Sen fick vi en god hotellfrukost på söndagen, och sen dröjde vi oss kvar en stund in på förmiddagen, det var svårt att slita sig helt enkelt! Alltså den här miljön! Och så Maria och Håkan som driver stället är så trevliga, ja, det kan inte bli så mycket bättre än så här! Kan varmt rekommendera ett besök här, även denna årstid, även om många kanske tycker det är så mycket bättre när träden får grönt på sig!   

5 kommentarer:

 1. Låter ju väldigt trevligt. Så driftiga krögarparet är. Roligt att se miljöer i verkligheten också.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Så trevligt och kul att få se allt "på riktigt"! Lördagens program var mitt favoritprogram denna säsong. Sååå bra!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Så mysigt och visst var Lördagens program det bästa för säsongen:)
  Jag blev nyfiken på den goda(?) ölen.. Ser spännande ut. Jag gillar att botanisera i "go öl".
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jo, den ölen var faktiskt god, för att vara öl, om jag säger så ;) Jag är ju ingen ölälskare, men den här var som sagt var god!

   Radera
 4. Vilken rolig upplevelse att få besöka det fina stället! Och jag håller med om att det sista programmet nog var det bästa! Ted och Kenneth gjorde så många fina sånger som är lika aktuella i dag.
  Ha en fin lucia!
  Kram / Maria

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...