lördag 30 april 2016

Nu händer det grejor...

Det kom ett stort paket häromdagen. Vi fick lite huvudbry, hur skulle vi få in denna tvåhundrakiloskoloss  i trädgården? 

Men det gäller att vara fiffig, efter lite funderingar inköptes hjul som skruvades på, typ lådbilsvariant... Här tar jag inte åt mig äran, inte överhuvudtaget med detta badtunneprojekt förresten. Fråga min man, han har svettats med stenläggning och dylikt medan jag i princip bara har pekat ut hur jag vill ha det... (man skall göra det man är bra på...!) 

...och in kom den genom grinden, med hjälp av några starka karlar! Nu återstår en hel del fix innan den kan sättas i bruk, det är rörmokare och elektriker som skall till innan vi kan njuta av ett bad.  

Ungefär i samma veva som maken svettades med tunnan, kom några och tittade på soffan, och så åkte den iväg. 

Så för tillfället ser det ut så här, med två fåtöljer. Det blir först till kvarn vid tevedags! Och inget soffhäng förrän nya soffan har kommit. Tur det är fint väder så man inte vill ligga inne och slappa ;) 

Önskar er en fin Valborgsmässoafton! 

fredag 29 april 2016

Drömmar om rosa

Veckans tema i Blommig fredag passar mig ju väldigt bra.... Drömmar om rosa, min favoritfärg alltså!
Har visat den här förut, men den tål att visas igen... För den här häftiga stora buketten med 60 (!) rosa och vita tulpaner som gubben fick förra helgen, har jag njutit av den här veckan. Nu har jag delat den, eftersom tulpaner växer, och de vita står ännu fint. 

Annars handlar ju ofta mina rosa drömmar om fluffiga stora rosa pioner! Snart är vi där, svårt att tro att de sköra knopparna och stänglarna som börjar växa nu, skall orka bära dessa stora tunga blommor! 
Något mindre iögonfallande, men ack så vackra, är dessa pioner, Coral Charm, som blommade för första gången förra sommaren. Hoppas på återseende i år igen, jag blev helt kär i dessa! 
Snart blir även de rosa rosendrömmarna sanndrömmar, här Constance Spry, en av mina favoriter. 

Men först skall vi väl ha lite vårvärme, vilket vi inte varit bortskämda med den här våren. Nog för att jag föredrar lite svalare vårar, så inte allt exploderar på en gång, men något varmare hade inte varit fel förstås. Nåja, vädrets makter kan vi inte göra nåt åt. Nu är det fredag i alla fall, och det är såå skönt! 

söndag 24 april 2016

Dagen efter

Det bästa med kalas är förstås att huset fylls av folk och prat och skratt. Men sen är det ju alltid trevligt att få blommor. Även om det nu inte var jag som fick dem -utan maken, som firade sin 60-årsdag - gläds jag förstås åt blomsterprakten!



Alltså - det här är den maffigaste tulpanbuketten vi någonsin haft! 

I höstas hade vi planer på att åka till Rom på hans kommande årsdag, men hur det nu var så blev det inte så. Han är ju på resande fot så mycket ändå, samt att jag inte är så där värst sugen på att åka till någon storstad, utifrån alla hemskheter som händer ute i världen. Det fick bli italiensk buffé hemma istället... 


 Naturligtvis fick han sin favorittårta Bananza också!

fredag 22 april 2016

Ja, vad skall man säga?


  Har väl egentligen inte så mycket att säga just nu... 

 ...annat än att det är en ljuvlig tid vi går till mötes nu... eller tja, är mitt uppe i! Skir grönska, fågelkvitter, knoppande träd och blommor, sköna ljusa kvällar... Det är inte helt fel! 

tisdag 19 april 2016

En Smeg i köket

Det här med köksmaskiner. Inte alla är vackra, men nog är de användbara och bra att ha! Vattenkokare till exempel, är nåt jag använder dagligen. Så mycket snabbare (och därmed mer miljövänligt) att koka upp vatten till the´t eller kaffet (ja, vi använder oftast kaffepulver, om vi bara skall ha en kopp). Men vi har förstås också en kaffebryggare, och den är väl inte helt rolig att ha framme den heller, men men...
Sen finns det snygga köksmaskiner också, här min favorit och "vän" i köket, Kitchen Aiden som jag är väldigt glad åt! Och nu ganska nyligen blev det ännu en snygg apparat till vårt kök...
...nämligen en brödrost av märket Smeg! Brödrost, som vi förut aldrig hade framme, men som dagligen togs upp ur lådan av barnen, eftersom det är rostbröd som gäller för dem... Men när den gamla gick sönder och jag hittade den här, så var jag ju liksom "tvungen" att hitta en plats där den kan stå hela tiden! Och jag slipper ständigt plocka undan den efter kidsen varit framme, så jag är också nöjd! 


Tänk att man kan tycka en sån här apparat är snygg, lite löjligt är det väl egentligen, men visst är den läcker...? ;)
Har ju länge sneglat på kylskåpen från Smeg, och tyckt att de varit så fina, men nu bidde det istället en brödrost, ändå det!

lördag 16 april 2016

Och så kom regnet



Som ni kanske vet så har ju större delen av Gotland bevattningsförbud, pga vattenbrist. Dock ej Visby ännu men det kommer väl snart kan jag tro. Så allt regn är välkommet just nu, som kan förhala förbudet samt vattna min trädgård. Nu har jag kommit på receptet på hur man får det att börja regna! Kommer här om någon fler vill ha regn: 
Regn
Putsa samtliga fönster
Tvätta bilen
Känn dig nöjd
Invänta regnet

fredag 15 april 2016

Vårens första...

...pionbild - lovar att det kommer fler! Jag vet, bilder på pionknoppar som sticker upp ur en brungrå massa är kanske inte så roliga i sig, men för en pionälskare som mig är det nåt alldeles speciellt att se de första små röda skotten! 

Några har kommit ännu längre! Nu börjar tiden när man bara måste ta sig en sväng runtom i trädgården när man kommer hem, för att se vad som hänt. 

 Vårens första blommande perenner hos mig, är Primula, här Bollviva.

...och här en liten rosa Primula som jag köpt i krukväxtform och planterat ut. Äntligen lyckades jag, i det här inlägget från förra året kan ni se den här blomman när den var nyköpt, och jag gnällde över att jag aldrig lyckades hålla dem vid liv så jag kan plantera ut dem, men med den här gick det alltså bra! Se där, man skall aldrig ge sig! 

Men nu ger jag mig för denna gång - önskar er en riktigt fin vårhelg! 

onsdag 13 april 2016

Att unna sig lite vardagslyx


Jamen nu var vi ju där igen, en bunt tulpaner som jag unnar mig titt som tätt, typ en gång i veckan närmare bestämt... Men snart är det över, snart börjar jag ta in buketter från trädgården istället, så jag får väl suga ur det sista nu! 
Det blev också en tidning med dagens handel, dubbellyx alltså. Tyckte de här tulpanerna var lite speciella i utseendet, det tyckte hon i kassan på Ica också, som kommenterade dem. Att jag sen fick med dem hem var en av de andra kassörskornas förtjänst... jag hann en bit ut på parkeringen när hon kom springandes efter med dem, hade av nån anledning glömt dem på bandet!  

Kanske är stressen som har vaknat till? För nu trappas det nämligen upp här hemma. Maken kommer hem om en vecka, och passar då på att fylla "jämt". Och jag som är lite "layback" när han är iväg, får sätta lite fart nu så det blir ordning på torpet igen...;) Så idag har jag faktiskt inte bara suttit och läst inredningstidningar och ätit chokladpraliner, nej, idag har jag putsat åtminstone hälften av fönsterna här hemma, samt tvättat fåtöljklädslarna och gjort några ärenden. Alltid en början! 

söndag 10 april 2016

Vår och vårtrötthet

Oj, så trött jag varit i ett par dagar. Antingen är det efterdyningarna av resan, ja man är ju inte 30 längre! ;) Eller så är det våren som gör det, vad vet jag? Jag har i alla fall bockat av ännu ett par vårtecken den här helgen. Vinterdäcken på bilen är av ✔. Plockat vitsippor ✔. Första humlan  flög förbi idag när jag satt ute och eftermiddagsfikade på altantrappan ✔. Ja, och så har jag beskärt mina rosor ✔. Nu kan man nog säga att våren är här för att stanna, men vi är ju i halva april snart, så det vore väl konstigt annars! 


Måste bara visa en bild till på mina tulpaner, som nu har slagit ut, vilken energihöjare de är, kan behövas när man är trött...!  

fredag 8 april 2016

Förändring?


En underbar och stor bukett tulpaner står på soffbordet, inköpta vid Hötorget i går kväll, straxt innan hemfärd med båtbussen. Hemma i sängen var jag först vid ettiden i natt...  Det tar ju nästan lika lång tid att komma hem från fastlandet, som det tar att åka utomlands! Båten kommer ju in så sent på vardagar, och sen skall man vänta på att få gå av båten, pga ombyggnationer i hamnen. Ja, ja, tur man har kort arbetsdag på fredagar, det bli soffläge nu på eftermiddagen! 

Har haft två roliga dagar i Stockholm med systrarna. En av dagarna åkte vi ut till ett nytt shoppingcentra i Solna, Mall of Scandinavia. Passade perfekt att gå där inne en hel dag, eftersom vädret inte riktigt var med oss. 

Annars är vi ju lite av vanedjur, på våra shoppingresor.... vi äter till exempel alltid frukost på samma ställe, Nybergs konditori. Kanske mest för att det är med vägen när vi tar oss in mot stan dag 2, men det är mysig miljö där inne också, vilket jag tycker är viktigt, man äter ju mycket med ögat. Har vi vägarna förbi just vid fikadags blir det gärna en fika vid Vetekatten. Sen kan det blir en liten bit mat på Sandys på vägen mot båten på hemresedagen, straxt efter vi varit vid Hötorget... Ja, jag sa ju att vi är vanedjur ;) Ok, vi kanske inte alltid gör så här, men rätt ofta ;)  

Hemma då, hur är det med förändringar här? Tja, tycker vi rätt ofta förändrar, både inne och ute. För tillfället väntar vi på en ny soffa som är beställd, och så skall vi snart beställa badtunnan som vi håller på att förbereda plats för. Katten har löpt och träffat hane, så nu håller vi tummar för tillökning! 

 
Men än så länge - en stycken katt, samt en stycken gammal soffa, som jag nu tänker umgås med! Lite lätt ledbruten efter 36 000 steg på två dagar, och så lite sömnbrist på det. Jag vet, självförvållat! ;) Ha det gott bloggvänner! 


onsdag 6 april 2016

En gäst!

Det är inte så väldigt ofta vi får användning av vårt gästrum, men nu står det  i alla fall nybäddat och väntar på en gäst, vår hund- och barnvakt! För nu är det min tur att resa bort ett par dagar. På påsklovet var stora tjejen borta i 5 dagar, hon var i Danmark på handbollscup. Lagom när hon kom hem åkte andra tjejen, även hon på handbollscup, till fastlandet. Och nu är det alltså mammis tur ;) 

Jag köpte en lampa på loppis i höstas, som jag nu äntligen fått "ändan ur vagnen" och piffat till.  
Jag gillade formen på lampfoten, och med lite guldsprej blev den rätt fin tyckte jag. Jag har länge letat efter en liten rund spegel också, att guldspreja, men inte hittat. Häromdan sprang jag på en som redan var i guld,  i en inredningsaffär, inte var den dyr heller, inte mig emot! 
Jag gillar guld och träfärgen mot det blå. Blir mer och mer förtjust i blått, skulle vilja ha det på fler ställen faktiskt. Byrån har vi tagit upp från källaren, det är en gammal byrå som varit på undantag ett par år. Den har makens morfar, som var snickare, gjort en gång i tiden. 

 Men nu alltså - mot Hufvudstaden och shopping med mina systrar!