fredag 28 oktober 2016

Datorstrul

Hej och hå! Jag kikar in här via mobilen, och önskar er en trevlig helg! Min dator har tydligen tagit semester, eller så har den stämplat ut för gott, fungerar gör den i alla fall inte... Så nu hoppas jag det finns ett fel att laga, eller så måste vi helt enkelt införskaffa en ny i nästa vecka. Nu i helgen får vi fastlandsfrämmande (som vi säger på ön), så det hade ändå inte blivit så mycket tid vid datorn. Men ändå, en dator behöver man ju!
På återseende, och som sagt - trevlig helg!

onsdag 26 oktober 2016

Hej hopp från badkarskanten

Hej! Nu har även Harry hittat upp på badkarskanten! 
Och Myzan har fått sällskap vid vattenkranen....


Fast det är inte lätt när man är liten kisse, att förstå det där med det rinnande vattnet...

....och vart tar det vägen...? 

 
Sötisen! 
Lille Harry, vår fine lille kille, som har lindat hela familjen runt sina tassar! En dryg månad har vi haft honom nu, och hela familjen är verkligen engagerad i denne lille kisse ;) Kanske inte låter så konstigt i och för sig, men i vår familj är vi egentligen bara två kattmänniskor, de övriga två är inte så där värst kattintresserade om man säger så...;) Och det har väl inte blivit bättre av att de katter vi har haft, varit riktiga "mattekatter" som bara tytt sig till mig... Men den här lille killen, han är verkligen tillgänglig för alla! Han lägger sig i allas knä, spinner och somnar hos vem som helst. Till och med vid husse.., ja han har ingen urskiljning alls...;) Nej, skojar bara, jag tycker är jätteroligt att han är så här gosig med alla, han kom verkligen med kärlek till hela familjen! 

måndag 24 oktober 2016

Oktoberträdgård

Börjar denna vecka med en liten trädgårdsrunda, det var ju ett tag sen... Sist jag hade "trädgårdsrunda" var i juli, lite skillnad på trädgården då och nu, men var tid har väl sin charm kanske....

Nu är det väldigt mycket gula toner här och var...

Fast sommarens Lisor är ännu kvar i blomsterlådorna, är väl dags att plocka bort dem snart...

Häggmispel.

Trädgårdsmöblerna är i alla fall bortplockade.
Funkia på upphällningen...
Kärleksört som ännu rätt så fin!
Färgglad lönn. 
Robinian ännu friskt grön, längst fram Magnolia. 
Silverpäron.
Nu hoppas jag på några fina dagar i november, så jag får ut och rensa bort lite perenner innan vintern. En hel del brukar få vara kvar, men lite vill jag ändå rensa bort, så det inte blir alltför betungande mot våren. 

fredag 21 oktober 2016

Omklädda gamla stolar

Jag har två fina stolar som har varit mammas, och innan henne var det mormors. Har sedan jag fick dem för 6 år sedan, tänkt att klä om dem i något annat tyg, men det har inte blivit av. tänk att det skall ta sån tid ibland! Det är inget fel på tyget, men jag har väl haft i bakhuvudet att det skulle vara kul med nåt lite "roligare" tyg, typ Svenskt Tenns Elefant, men det vet vi ju alla att det tyget inte är gratis... Sen var jag lite osäker på om det skulle passa med ett sånt där grafiskt tryck... Nu hittade jag ett tyg på Ikea, för en billig slant, och då är det ju lättare att byta om det inte blir bra. 
före
efter
Ta da! Runda ringar istället för elefanter, och ofantligt mycket billigare! Och väldigt enkelt, det tog ju bara en kvart så var det klart! Och det har jag alltså gått och funderat på i 6 år... Ja, jag säger då det, inte alltid man är så snabb i vändningarna... 

Det gamla tyget finns ännu kvar under, ifall jag ångrar mig, eller om någon i framtiden hellre vill ha det. 

Som kuriosa, en bild med en av stolarna, från mormors album, bilden är tagen julafton 1957. Här sitter min mamma och pappa hemma hos mormor och morfar som också är med på bilden, samt mina morbröder. Som ni ser är det samma tyg som suttit på tills nu!

Jag hittade även en annan bild, där stolen var brun med ett enfärgat tyg, som faktiskt också finns kvar där underst i "lagren".  Så troligen är det alltså min mormor - eller morfar förstås, som har målat dem vita och klätt om dem i det här tyget som alltså suttit på i nästan 60 år! 

onsdag 19 oktober 2016

Nu får vi vattna igen!


Tjoho, nu får vi äntligen vattna i våra trädgårdar igen! Så nu skall här fram med vattenspridaren... ;)

Här i Visby har vi alltså haft bevattningsförbud sedan den 1 juni, om ni nu skulle ha missat det. Jag har ju om inte annat nämnt det ett antal gånger på bloggen, eftersom det påverkar en trädgårdsintresserad ganska mycket.... Men nu så, från den 12 oktober är det alltså ok igen. Men nej, jag skall inte vattna ute i min trädgård, känns liksom lite försent... Däremot passar det bra för oss att byta ut vattnet i badtunnan nu, så det skall vi göra.

Idag ledig dag, just hemkommen från frissan. Resten av dagen är oplanerad, skönt! Kanske skulle höststäda lite i trädgården, har en del att ta hand om.... Fast det är lite fuktigt i luften, så det får kanske vänta till helgen. Det blir nog lite pyssel inne i stället. 
Önskar er en skön onsdag! 

söndag 16 oktober 2016

En liten kik på ett gott dagsverke

Vissa dagar får man mer gjort än andra, så är det bara. Igår var en sådan. Ja, det började väl egentligen i fredags, med förarbete i form av maskering och grundmålning av tre väggar. I går målade jag klart väggarna,  och så hann jag även att tapetsera fondväggen. Därefter var det ju allt det tråkiga efterarbetet, bortdragning av maskeringen och golvpappen, städning och så ner med alla färgburkar etc i källaren. Puh, det tog mig en hel dag, men så skönt när allt var klart! 
Jag är nog lite knäpp, men jag har faktiskt längtat efter den här helgen, så jag skulle kunna få sätta igång med detta.... Det kan ha med att göra att vi har haft "byggkaos" sedan i juli, när mannen började med att plocka ur fönstret. I och med detta flyttade trettonåringen in i gästrummet och sen dess har det varit "upp och ner" där uppe, med prylar typ överallt... Men nu så ser jag slutet på detta, så skönt!! För hur det nu är så är det kul att renovera, men jobbigt att leva i renoveringsstöket... 

Visst är den urläcker förresten, tapeten som hon valde! Egentligen hade hon tänkt ha målat på alla väggar, men så fick hon se den här och blev så förtjust! Och jag med får jag erkänna. Äntligen får jag ett rosa flickrum, som jag "drömt" om....;) 

Nu skall här fixas med lite nya gardiner, matta och lite annat smått och gott. Det för ju som bekant alltid med sig en del annat när man ändrar färg...

fredag 14 oktober 2016

Och så på´t igen, på nästa rum...

Lagom när vårt sovrum var klart, var det lika bra att fortsätta med rummet bredvid, dvs 13-åringens rum. Egentligen är det bara fyra år sedan vi gjorde om hennes rum, så egentligen var det inget större fel på det... Men mannen bytte ju det här fönstret i somras, och det blev ovanligt stor åverkan runtom fönstret, så fönsterväggen behövdes ju i alla fall göras nåt åt, om vi inte ville ha fönsterfoder som var dubbelt så breda som brukligt, och det ville vi ju inte...
(Skrev här i somras om projekt som inte syns, och det får jag väl äta upp nu då...)
Sen började dottern prata om att hon inte längre ville ha väggfasta hyllor och den väggfasta sänggaveln... Hon vill ju kunna möblera om lite då och då - ja, äpplet faller väl inte så långt från päronträdet, eller vad är det man brukar säga...
Så okej då, vi renoverar väl hennes rum också! Nu har mannen satt upp fönsterfoder och spacklat upp väggen runt om, så då är det min tur! Nu skall här målas och tapetseras! 



Fönstret, golvlisterna och taket har fått sin en omgång så med färg, så nu skall jag igång med väggarna. Det blir tre väggar färg och en vägg med tapet. To be continued...

onsdag 12 oktober 2016

Vårt sovrum

...är klart sedan en tid, men det skall vara ljust så man kan fota också. I alla fall, jag fick ju ett ryck och målade sovrummet en helg i september, när mannen var borta. Hade ju i och för sig haft det i bakhuvudet sedan en tid, och när vi var på fastlandet i augusti hittade jag ett fint påslakan på Ikea, som jag tänkte, att om jag någon gång målar om sovrummet i blått, så skulle ju dessa passa alldeles utmärkt! Så jag visste ju att de låg där i linneskåpet och bara väntade.... så det var nog det som gjorde att jag fick tummarna ur... 
Vi börjar med en före-bild, hittade en bild jag tog för några år sen. 
Och så efter, i samma vinkel. 
Påslakanet Stenöga från Ikea som alltså fick bestämma färg...och så Harry då, som smälter in fint med grå päls och blå ögon;) 
Lampa Ranarp, också från Ikea
Vi har har inte haft sängbord förut, men det var jag sugen på nu, hittade dessa på Åhlens. 
Byrån fick flytta till andra väggen, visserligen lite trång passage men det funkar. 

Har beställt en förstoring på ett foto jag tagit, och haft på bloggen förut, från Gnisvärds strand
Det ena leder till det andra... När mannen kom hem från fjällen, så frågade jag lite snällt om han kunde tänka sig att göra en ny sänggavel.. och se det kunde han! Det var inget fel på den gamla, men omväxling förnöjer ju! Nu blev det en med liggande panel istället för stående pärlspont, vilket jag tycker ger ett lite modernare intryck. Sen blev det nytt överkast också, från Mio, och en matta från Rusta. Och så fick jag en fin spegel när jag fyllde år, som också passade bra in här! Jag är så nöjd med vårt nya sovrum, tycker det känns fräscht med den blå tonen. 

söndag 9 oktober 2016

Mycket fika blir det...



Söndag och namnsdag i familjen, då fick det bli en kladdkaka, med godisar i... mums! Det blev visst mycket gofika denna helg, sockerkaka i fredags eftermiddag och äppelkaka i går... ja, ja fika är gott, så är det bara ;) 

Syrran kom och fikade, och fick visst Harry i knät! Såg i almanackan att han har namnsdag i morgon, men nej, nu får det vara slutfikat, åtminstone tills nästa helg! Han får väl ha lite extra god kattmat i morgon, så blir han glad! 

lördag 8 oktober 2016

Idag regn och höst

Så blev det höst, och så kom då regnet, som jag väntat på sedan i början på sommaren, typ... Just idag hade det annars kunnat få vara lite vackert väder... Jag, syster och systerdotter hade planerat att ha en loppis... In i det sista hoppades vi att det skulle spricka upp, men nej, vi fick ställa in och istället satt vi och fikade tillsammans i ett par timmar istället - och det var ju mysigt i och för sig ;) Ja, ja, så kan det va, vi får väl ta nya tag någon annan gång, men troligen blir det inte förrän till våren. 
Häromdagen plockade jag kastanjer. Är väldigt förtjust i dem, den bruna blanka färgen tilltalar mig, och så är de så sköna att hålla i också. 
Och trevliga att ta in, och lägga lite här och där. 

 Lite spännande är det också, för lille "Herr Nyfiken i en strut..."

fredag 7 oktober 2016

Herr Harry Bus

Ännu ett kattinlägg, men det hjärtat är fyllt av talar munnen, eller vad säger man... eller kanske vi bloggare skulle säga, "det kameran är fylld av bloggar man om..."
  

Tittut! 

 Skall vi leka? 

Myzan är inte alltid med på noterna, oftast är hon lite sur på den där lille ettrige herrn... men ibland funkar det att ligga bredvid varandra....

...en liten stund i alla fall... ;) 

Nu fredag och helg - så skönt!! 
Höstkram på er!