söndag 29 januari 2017

Linnelakan

Krispiga påslakan, det är min melodi det... Finns väl inge skönare än att krypa ner i rena fräscha krispiga lakan! Gärna lite så där gammaldags stärkta om ni förstår vad jag menar. Men det är svårt att hitta såna nuförtiden tycker jag, de flesta är lite mjukt sladdriga, lite för glesvävda tror jag. 
Här en bild på Harry som "bebis" mysande i påslakanet Stenöga från Ikea, som vi köpte i somras. En riktig favorit (menar påslakanet men Harry är förstås också en favorit!) och riktigt sköna. 

Det här med linnelakan, som blivit så inne nu, har jag inte trott var min grej, eftersom de verkar lite för "mjuka". Men jag föll när jag läste beskrivningen, här. 

"Till skillnad från andra material så blir linnetyget bara vackrare och skönare med tiden. Linne är ett naturmaterial som håller i generationer om det sköts med omsorg. Materialet och stilen är tidlös så linnelakan kommer aldrig gå ut tiden!
Linne är inte bara vackert och härligt att omfamnas av under en god natts sömn, det är även praktiskt. Linne anpassar sig efter temperaturen i luften vilket gör att de håller dig varm en kylig vinternatt samtidigt som de svalkar ner dig en het sommarnatt, detta för en optimal god natts sömn. Påslakanet är även smuts- och dammavstötande vilket ger dig en renare och fräschare säng samt mer behaglig sömn för dig med allergier då materialet förhindrar utveckling av bakterier. Dessutom bidrar linnelakan till ett mer hållbart samhälle. Med dessa egenskaper kan vi lova att du kommer att sova gott om nätterna med linnelakan i sängen." 
Att det sen var ett gotländsk företag och att produkterna är ekologiska gjorde det inte mindre intressant, så ja, jag var helt enkelt tvungen att prova. 

I går bäddade jag i den, och jag har sovit riktig gott! Kanske inte direkt krispiga, men oerhört sköna, och jag ville inte gå ur sängen i morse....!

Det var det fler som inte ville....
Nu återstår att se om de är lättskötta också, men de skall gå att både torktumla (om man vill ha skrynkliga) eller mangla (om man vill ha släta). Skall prova bägge och så längtar jag förstås efter att man kan hänga tvätt ute, tänk doften av nytvättade lakan som hängt ute! 
(ps jag önskar jag vore sponsrad men så är icke fallet...)

5 kommentarer:

  1. Heja dig som satsar på gotländsk kvalité! Tror säkert att de bär sitt pris i längden. Vi är så tokiga och tänker ofta kortsiktigt. Sov gott!

    Jag fattar inte att jag fått så mycket fina ord om Livet efter Mats, jag suger åt mig vartenda ett! Har nyss gråtit en skvätt... igen!! Hoppas du också tycker om den, är mest spänd vad du tycker om Adante Grazioso...

    Ha en fin dag också!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Härligt! Vi bäddade rent i går och även om jag inte har linnelakan så sov jag gott. Pst. maken hängde ut lakanen en stund så får man den där underbara doften. Kraaaam pia

    SvaraRadera
  3. Det låter väldans skönt med linnelakan - men att betala så mycket för nya lakan när man har ett överfullt linneskåp (min gubbe älskar när jag köper nya lakan) är inte vettigt. Alltså står jag över!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  4. Krispiga lakan är ett måste... Men precis som du säger, visst är det svårt att hitta numera! Jag köpte kraftiga sidenband som jag hoppas ska hålla måttet, måste bara få tag på underlakan i någon passande färg då de var slut i butiken jul. Jag har läst ikapp hos dig och det är dom alltid lika trevligt, fina bilder oavsett om det är inredning, trädgård eller bakverk �� Men.. hur kan du rata bakverken med choklad??? "ler stort" Här är det chokladkakor i alla de sorter som ligger etta på listan. Mandelmassa och marsipan får maken ha ifred och semlan... Får man säga tvi "skrattar" Hemgjorda möjligen med enbart lite grädde i och toppad med florsocker och en sådan räcker hela året (maken äter desto fler)
    Imorgon ska jag försöka få till ett blogginlägg, jag har ju fina Gotlandsbilder i datorn om inget annat. Ha det gott / Kram Gittan (sämsta bloggerskan numera)

    SvaraRadera
  5. Fina lakan! Jag har aldrig testat linnelakan, har nog varit lite för snål kanske. Det får nog bli såna vid nästa inköp av lakan, tyvärr är skåpet redan ganska fullt och jag har många gamla lakan som min farmor broderat monogram på. Fina de med!
    Ha det gott!
    Kram, Ann

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!