fredag 11 augusti 2017

Ghislaine de Féligonde

Läste en gång för längesen i en trädgårdstidning, om en person som hade rosen Ghislaine de Féligonde för det vackra namnet skull. Och det är ett vackert namn, det kan jag hålla med om! 
Men rosen är även både vacker och odlingsvärd, den har ju blivit årets ros ett år (2015), och det kan ju inte bara bero på namnet! Den var en av de fem rosorna jag skickade efter från Flora Linnéa i våras, och nu har även den slagit ut! 

Väldigt ljus i färgen, vit med dragning och åt gult och rosa. 

Inte så stor ännu, men den kommer väl så småningom att klättra upp här på kattgården. Den ersatte alltså klematisen Summersnow som jag grävde upp i våras, och som fick ett nytt liv hemma hos en arbetskamrat. Och nej, jag har ännu inte pillrat bort spåren från klematisen, som hade borrat sig in i nätet. Tänker att rosen sen skall täcka det fula...😏

Annars kanske Harry "Klättraren" kan ju kanske hjälpa till att pillra bort det fula...

Önskar er en trevlig helg! Här skall ordnas inför "liten" fest ikväll, för 29 personer...😅

7 kommentarer:

 1. Fin ros men ännu finare kattgård. Tänk om alla innekatter hade tillgång till en sån! Hoppas rosen trivs och tar över rollen som idog klättrare efter sommarsnön. Harry sköter det ju från insidan.

  Hoppas ni får en lika rolig kräftskiva? som vi hade här igår! Jag har precis diskat klart:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Det är en favoritros för mig, en av dem som jag saknar från när vi bodde i huset. Men det går ju alltid att köpa en ny:) Det kommer bli så jättefint när den klär in kattgården.
  Ha en trevlig festlig kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ohh vilken ros! Det namnet ska jag lägga på minnet...
  Låter som du får en kul kväll :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Instämmer i lovsången :) Köpte en hos Flora Linnea för 3-4 år sedan till mamma och det är en jättefin ros. Kan tänka mig att plantera någon mer där för att det ska bli ännu fylligare. Hoppas Harry uppskattar doften.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Fin ros, men finast är ändå missen! Så söt!
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 6. Underbar ros,satte oxå den i våras.Hoppas jag får se någon blomma på den,när vi kommer hem den 22/8,för då lämnar vi ön för detta året.

  SvaraRadera
 7. Fin färg och den blir nog en mer lagom klättrare. Min Summer Snow har jag flyttat tre gånger. Man kan nästan inte föreställa sig att den har en sån växtkraft.
  Kisse verkligen duktig klättrare!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...