tisdag 30 januari 2018

Skir och söt!

Från tavelinlägg till krukväxter, nåt måste man ju blogga om...😏 

Krukväxter är inte min bästa gren. Har svårt att hålla liv i dem helt enkelt... Om det inte är de allra tåligast sorterna vill säga. För hos mig måste de nämligen tåla att torka ut. Fast jag har tagit död på både svärmorstunga och garderobsblomma med för den delen... eller egentligen kanske de inte dör, men blir de fula så ryker de! För inget är väl så trist som en blomma eller krukväxt som ser lite vissen eller tråkig ut? 

Så lite vanskligt  var det väl att köpa den här Corokian, som inte vill torka ut!  Egentligen inte min cup of tea alltså. Men om jag har den här i köket så skall jag väl komma ihåg att vattna den hoppas jag! 

Skir och söt tycker jag den är! 

Och här har vi en annan liten sötnos! Ännu har han inte tagit fel och trott den varit kattgräs i alla fall, för då får han med matte att göra! 😜

7 kommentarer:

 1. Men vad roligt :D
  Vi är precis lika där!!
  Jag tar oxå död på varenda växt inomhus men klarar det mesta ute i trädgården. Märkligt!
  Min dotter som är inneväxtansvarig på Plantagen hade en jättefin grön växt hemma och jag frågade om den var svår. Nej sa hon men i nästa andetag: Fast om man tar kål på svärmorstunga så är den nog svår :=)

  Den där Corokian köpte jag för 2 år sen. Dog efter nån vecka! Men det som är bra med den är att de torkade bladen sitter kvar så den fick stå kvar och ingen såg att den var tvärdöd :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, perfekt, tack för tipset, den får bli kvar ett tag efter sin "död" alltså ;)

   Radera
 2. Tycker krukväxter är fint i fönstren. Själv vill jag bara ha gamla mormors växter i mina gamla fönster. Det blir så vackert. Söt kisse...
  gun

  SvaraRadera
 3. Mycket vacker växt, en sån har jag aldrig haft. Lycka till med att hålla liv i skönheten.

  Ha en fin ledig dag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Väldigt fin växt den där :) Men precis som för dig så njae den har inte fungerat för mitt vattningsmönster - än.... Köksfönstret tror jag är ett bra ställe.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. När jag bodde i Sverige hade jag många krukväxter och det gick ganska bra. I UK har nästan igen krukväxter inne, jag har några, men eftersom jag bor på två ställen är det svårt att sköta dem.
  Önskar dej en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Nä du lilla sötnos kisse inte tugga på den Corokian som är så fin.
  Jag är ingen expert på något men denna gång har du tur för jag ägt ett sådant 'träd'. Fick den av en vän för många år sen och den levde länge ca ett år. Trivdes ute i halvskugga (sommaren) men sen inne hände att jag givetvis inte vattnade som sig bör, den fick löss (vita små jävlar) ut ur mitt hus så fort som möjligt. Inte lönt försöka döda odjuren.En del kallar den för spökträd, varför vet jag inte. Den ska stå svalt, inte stark sol, inte över element som ligger på fönsterbräda, inte torka ut och tyvärr är alla mina fönsterbrädor så.Jag tror jag misskötte min, men jag vill inte ha någon igen.
  Därför passar orkidéer i mitt vardagsrum, jag har jätte svag värme där med 'element-fuktare'(hållare med vatten i) och de kräver ingen direkt vattning.
  Kanske din sötnos med de blå ögonen kan hålla koll på löss,hi hi . . .
  Jag håller tummarna att den skira söta saken klarar sig Gunilla.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...