söndag 15 juli 2018

Två sköna fik på norr

En av fördelarna med att ha fastlandsbesök är att vi kommer hemifrån på lite längre utflykter. Vi har annars en tendens att hamna i "hemmafixfällan"... Men nu har vi makens son med familj hos oss i 14 dagar, så då får vi också semestra på vår härliga ö! Och nu har vi bland annat hunnit med att besöka två härliga utflyktsmål på norra Gotland.   
Längst ute  i "mitten av ingenting", närmare bestämt på nordöstra Gotland vid Bungenäs kalkbrott, finns denna pärla! En gammal lanthandel, som byggdes 1927 men som sedan stängdes på 60-talet, när området blev övningsområde för militären och avstängt för allmänheten. Men sedan några år är det åter öppet - nu som café - även om man ännu inte kan ta sig med bil dit, utan får lämna bilen utanför området och ta sig till fots eller med lånade cyklar. 

Så himla mysigt med återskapad gammal lanthandelsmiljö! 

Och gott kaffebröd är inte fel. Kan rekommendera deras bullar! 

Liten kille på upptäcktsfärd.



Utsikten är det heller inget fel på, det är en magisk plats! 



En liten bit därifrån finns en liten vik, Bungeviken, som passar perfekt när man har småbarn med sig, eftersom det är långgrunt. Ser ni Nyströms café och kalkugnarna där borta? 

En sån ljuvlig seneftermiddag vi hade här, stilla och så varmt i vattnet! 


Ännu en liten bit bort finns denna härliga oas, Prima gård heter den och den kan jag varmt rekommendera! Här kan man fika, shoppa inredning eller äta mat. Hit åkte vi  i går kväll, efter badet i Bungeviken, det var en stilla och ljummen kväll, och att sitta inne på deras innergård kändes nästan som att sitta utomlands någonstans...


God, ekologisk mat och dryck! 



Mysig innergård.

Eller så sitter man inne i restaurangen eller i orangeriet. 
Butiken.


Höns har de också! Här kan ni läsa mer om Prima Gård. 

2 kommentarer:

  1. Åhh så mysigt! Kanske det är dax för ett besök på ön snart. Vilka smultronställen. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Såg jättemysigt ut, men förmodligen inget för oss - vi fikar ju inte! Och numera har det blivit dåligt med att äta på krogen också!! Och gå ur bilen med dess AC och cykla skulle jag inte greja i den här värmen!!! *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!