måndag 27 augusti 2018

Desdemona


Tror jag skrev tidigare i somras om Austinrosen Desdemona, och att den var så liten och klen, trots att den enligt beskrivningen skulle bilda en stark buske med brett  och buskigt växtsätt. Inte har den blommat något nämnvärt heller på hela sommaren. Men nu så, när alla andra rosor tar en paus, blommar den här för fullt. Den är fortfarande rätt så liten och ynklig, men blommorna är ju söta i alla fall! 
Måndag igen, och jag har faktiskt träningsvärk efter helgen... Inte av träning i ordets rätta bemärkelse, utan av tapetsering och målning... Hahah jag det låter väl för tokigt, men jag har suttit på en stege och penselmålat tak i två omgångar, och man ränner ju lite upp och ner när stegen skall flyttas. Detsamma vid tapetseringen, man rör sig mellan golv och tak. Sen är väl inte arbetsställningen vid trappmålning den mest ergonomiska heller. Ja, suck jag var helt matt i går efter en hel helg igen, med kroppsarbete! Men i lördagskväll blev jag bortskämd av min kära syster, hon kom hit och lagade god mat i mitt kök medan jag målade. Vi fick rullader av lövbiff och hasselbackspotatis med sallad och krusbärsgelé, och vin hade hon med sig också! Sen fick vi pannacotta till efterrätt! Det var jätteskönt att få sätta sig vid dukat bord i sitt eget hem, det är jag inte bortskämd med precis...! 

7 kommentarer:

  1. Men visst är det bra att Desdemona blommar nu när allt annat håller på att ta slut. Nästa har den säkert växt sig kraftigare... men vilken vacker ros!

    När resultatet av träningsvärken blir bra är den riktigt skön! Alla muskler används och vid viss tapetsering hjärnans också.

    Ha en fin dag.
    Kramar från Eva-Mari

    Ps Smakade på en av de fem mödosamt odlade tomaterna igår... smakade ingenting. Ingenting!!

    SvaraRadera
  2. Nästa ÅR ska det stå, skyller på Iris som delvis ligger på tangentbordet.

    SvaraRadera
  3. Rosen i all ära men den sista biten om middagen som serverades... ..vi borde göra sånt oftare. Byta med varann, bra och fantastiskt kul.

    Min erfarenhet av Austinrosor är just den. De blir aldrig de där stora frodiga buskarna. Här lever de ett tynande liv. Vacker blomning men så klena i grenverket.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Nöjet var på min sida. Jag fick sällskap och vi fick mat. Kram syrran

    SvaraRadera
  5. Härligt att få träningsvärk av tapetsering och målning. Saknar det. Att sedan bli bortskämd av syrran är ju guld värt. Vilken fin syster du har. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  6. Vilken söt lite ros, den ska jag lägga på minnet! Jag tycker jag får träningsvärk av att bara gå ut med soporna nuförtiden ha ha...spännande att se hur det blir sen av ditt måleri!
    Kramis och ha en skön helg,
    Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!