måndag 6 augusti 2018

Helgen som gick

Vilket konstigt väder vi haft. Varmt - ja det är ju inget ovanligt, men så kom detta, liksom från ingenstans. Vi var just på väg ut på en liten picknick i lördagskväll, lite "portade" från hemmet som vi var när 19-åringen skulle ha sin firmafest. Det såg ut att bli en skön kväll, precis som alla andra den senaste månaden, men så möttes vi av detta och insåg att det är nog inte värt att sitta utomhus, så det fick bli picknick i bilen, och det gick ju bra det med, och vi bjöds ju på detta skådespel...! Ovanför oss var det ännu klarblå himmel när jag fotade den här bilden, men efter en stund började det blåsa ordentligt och ovädret kom in mot land. 
Det blixtrade rätt rejält! 

En störtskur senare kom en dubbel regnbåge, som jag bara fick med en liten bit av från bilen. Sen gick vi på bio, för att "slå ihjäl" några timmar. Mamma Mia here we go again var så där härligt okomplicerad och lättsam så man inte kan låta bli att ryckas med av härlig sång och dans. Ja, jag var ju ett ABBA-fan på den tiden det begav sig, så det är ju liksom svårt att låta bli att sjunga med i låtarna, men man får ju försöka lugna sig när man är bland folk...😅

Redan nästa morgon var det sol och blå himmel igen, och varmt förstås...  1 mm fick vi bara så det är ju inget att orda om. Här är Södra Hällarna (där vi för övrigt hade tänkt ha vår picknick) och här har det blivit många sköna morgonpromenader i sommar. Jag brukar vilja ha lite variation när jag går mina rundor, men i sommar har jag oftast hamnat här, fått för mig att det fläktar lite från havet... och så är ju utsikten rätt okej...😊 


På söndagseftermiddagen dukade vi upp kaffekalas under skuggande grönska nere i trädgården, för vår yngsta, numera alltså 15-åriga dotter!  

5 kommentarer:

  1. Vilken tårta! Ser helt underbart god ut. Och vilken utsikt du har från din promenad, helt magisk. Och vilket häftigt oväder, maffiga bilder.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Vilket oväder och VILKEN fantastisk bild! Synd på utflykten men kul med bio :)
    Åhh vilken utsikt du har på din promenad, magisk...
    Ja värmen fortsätter, puh. Jag får ingenting gjort!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  3. Fina bilder! Framförallt det på ovädret!
    /Camilla

    SvaraRadera
  4. The photos that took of the storm in the first few pictures is absolutely incredible, it is amazing that you were able to capture these moments. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day.
    World of Animals

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga bilder, både på naturfenomen och på tårta! Själva vi på fastlandet för en veckas semester (man kan ju undra från vad vi som är pensionärer, men det är kul att komma hemifrån lite) i en stuga i närheten av Växjö. Varmt är det, men som tur är har vi AC - både i bilen och i huset!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!