tisdag 4 september 2018

Nyrenoverad hall

Äntligen har jag slutfört mitt projekt med målning av hallen. Det blev ett lite större projekt än vad jag hade tänkt mig, för det är  ju dels hallen här nere, trappuppgången och hallen uppe. Det hör ju liksom ihop så det var lika bra att ta alltihop på en gång! Och allt detta berodde alltså på att vi (läs maken) la samma golv i kök och i denna hall nu i somras, som vi gjorde i vår andra hall förra sommaren. Hänger ni med? Vi har alltså två stycken hallar i vårt hus, det är ursprungligen ett tvåfamiljshus med varsin spegelvänd ingång. 
Här en förebild från hur vårt andra golv såg ut. Det la vi in 2000 när vi precis flyttat hit. Pärlsponten i köket har varit vit hela tiden (från vår första renovering alltså, här kan du annars se hur det såg ut när vi flyttade hit) men i hallen hade vi en varm färg typ creme eller vad man säger, beige kanske. Det funkade i alla fall inte till grått golv! 
Efter. I hallen tog vi bort elementet och la i golvslingor, så golvet blev högre och är nu i höjd med köksgolvet. 

före
Förebilder är alltid lite svårt för jag hinner sällan ta några foton när mannen plötsligt har börjat riva, så det är gamla foton från lite olika tidpunkter. Tur man har bloggen att leta i! 
  
Åt trapphållet hittade jag ingen bra förebild, men här är i alla fall innan väggen och trappan är ommålad. 

efter
Väggfärgen är NCS S1002-Y och trappfärgen är två snäpp mörkare, S2002-Y. Golvet är ett linoleumgolv, som heter Forbo Marmoleum, färgerna Silver Shadow och Orbit. 


Elsa beundrar kanske mattes målning...?

Det är skönt med enhetligt golv, och färger som gifter sig med varandra, tycker det ger ett lugn i hemmet, som i alla fall jag gillar. 

7 kommentarer:

  1. Nejjjjjj hvor er det blevet smukt. Er vild med den hvide lyse stil.
    Perlespot er bare sagen for mig.
    Vi er igang med at renovere vore 100 år gamle hus og der kommer også perlespot i mange rum nu.
    Godt gået til dig. Utrolig smukt.

    Klem
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Vilsamt, välkomnande och snyggt!
    Vad blir nu nästa projekt?

    Ha det bra!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Viken förändring, så himla snyggt! Ljust och fräscht, bra jobbat.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Verkligen jättesnyggt! Det blev ju hur bra som helst när ni tog bort elementet, la in värmeslingor och fick golven i nivå. Element är väl praktiska men dom är verkligen ingen rolig inredningsdetalj. Golvet är så snyggt och totala färgsättningen jättefin. Vilket jobb du gjort som målat allt själv. Jag är full av beundran!

    Ha en fortsatt skön vecka!
    /Anita

    SvaraRadera
  5. Jamen så snyggt det blev! Wow! Ja så var det den där färgen i trappan ha ha...hu vad jag tjatar men det var ju en väldigt snygg grå färg som skulle passa min trapp också. Sitter här med 100 färgkartor du vet :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har nu uppdaterat texten med färgnummer på den grå färgen /Kram!

      Radera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!