torsdag 6 september 2018

Renoveringen, andra delen


Nu går vi upp en trappa, till hallen uppe, eller vad man nu kan kalla det. Det är ju en form av genomgångsrum, till våra sovrum och badrum, så ordet hall funkar väl? Här har jag inte många före-bilder och när jag skulle fota nu förstod jag varför. Det är en smal korridor som är svår att fota helt enkelt!

Den här före-bilden tog jag när mannen hade börjat riva, här fanns tidigare ett litet väggfast skåp mot den lilla väggen, och en "spaljé" upp till taket, där även en teve var fäst, äh, svårt att förklara... Här hade vi i alla fall tapet på alla väggar.

Som nu är övermålade i vitt. Har ännu inte fått upp några tavlor så det ser lite kalt ut.
En ny spaljé skall väl upp igen, så att vi kan ha teven någonstans. Plus att jag tycker det känns lite "osäkert" att ha det så här öppet... Finns ju några som bara måste prova att hoppa upp dit... 
före
efter
Här mot våra sovrum valde jag att tapetsera istället för att måla, jag såg den här tapeten inne på Colorama och blev lite kär 😚 Det är Ralph Lauren Lóasis Pearl Grey. 


före

efter
Så här kanske det inte ser ut att vara jättestor skillnad, men allt det målade som lister och tak behövde verkligen fräschas upp, och tapeten var avskavd på flera håll. Vi har dock haft det så här sedan vi gjorde i ordning någon gång i början på 2000-talet. 
före
efter
Jag har inte bestämt mig för hur jag skall ha gardinen ännu. Jag köpte ett två-pack gardinlängder på Mio och den ena hänger för förrådet och den andra hade jag nog tänkt göra en gardinkappa av, men så gick strömmen i flera timmar i söndagskväll, och på måndagen ställde jag undan symaskinen... så jag hängde bara upp den så här så länge. 

Vi brukar ju som sagt ha en teve här, det är inte ett jättestort teverum precis men det är bra när man inte vill se på samma program... och det här gamla huset bjuder inte på så många fler lösningar på det, om man inte vill ha teve i sovrummet förstås, vilket vi inte vill. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt! Mannen vill egentligen ha en öronlappsfåtölj här (eftersom det oftast är han som får sitta här uppe..😏) men det skall ju samtidigt vara nån som inte är för klumpig i detta lilla utrymme... 


Här hänger alltså den andra gardindelen, den hann jag lägga upp innan strömmen gick.

Japp, det var den renoveringen det! Har som sagt målat väggar och tak, både uppe och nere och i trapphuset, målat trappan samt dörrar och dörrfoder och golvlister. Ja typ allt som går att måla, så det var väldigt skönt att städa undan färgburkarna från diskbänken nu! Får man vara lite nöjd över sig själv, att jag rodde detta i land, så är jag det. Det är ju inget som är svårt, men det är nog mest att jag orkade med det liksom, som jag är nöjd med! I helgen kommer mannen hem från fjällen, då får vi se om även han tycker det är okej...😉

8 kommentarer:

  1. Lika snyggt och välgjort här! Fin tapet, skulle passa i min pyttehall, har tröttnat på min Stig Lindbergtapet. Men... jag har ju bara haft den i tre år, hm. Vi får väl se.

    Ha det gott i ditt nymålade hem.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Kul att fortsätta följa dina renoveringar. Jag tycker du ska vara väldigt nöjd och stolt över dig själv. Resultatet är jättesnyggt! Tapeten blev jag väldigt förtjust i. Vi har en liknande i vårt nyrenoverade kök. Samma färgskala och på håll är dom väldigt lika. Vår bygger på en tygdesign av Stig Lindberg som heter Grazia. Det roliga är att vi hittade en duk i samma mönster men en mörkare kulör. En tapet man inte tröttnar på.
    Jag förstår att du vill ha en spalje igen. Såg lite otäckt ut med kissen som gillar att balansera på räcket.

    Ha en fortsatt fin dag!
    /Anita

    SvaraRadera
  3. Snyggt jobbat. Du ska vara stolt över dig själv!:)
    /Camilla H

    SvaraRadera
  4. Vilken fin tapet du valt. Super! Tänk att dt kan bli en sådan stor skillnad. Härligt! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Jättesnyggt syrran. Du är så duktig, å "mannen" är tokig om han inte gillar detta.
    Trevlig helg. Kram.

    SvaraRadera
  6. Oj, vad du varit duktig - och vad fint det blev! Så snyggt!! Själv tycker jag målning är urtråkigt, har nämligen inget tålamod alls. Men min gubbe älskar att måla, ligger i generna säger han. Hans morfar var målarmästare. Så ber jag honom om det är det inga problem. Även om det numera tar lite tid, vi är ju lite äldre även om man inte vill erkänna det! *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  7. Superfint ju! Tapeterna helt i min stil :) Ja tänk vad "lite" gör för det hela, bra jobbat! I helgen ska jag måla lite möbler, usch vad allt är slitet...
    Ha en skön fredag nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  8. Grattis till väl utförd renovering! Vet så väl hur mycket pill det är när man "bara" ska måla och tapetsera... Snygg tapet och nog ska du kunna hitta en nätt men skön fåtölj till tv- hörnan?
    Kram Kristina

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!