onsdag 24 oktober 2018

Läslust

Nämnde i fredagens inlägg, att jag inte har någon lust till trädgårdsarbete just nu. Fastän vädret har varit toppen... Och nu skall jag erkänna, att jag egentligen har önskat lite höstruskväder, så man kan vara inne i soffan med gott samvete... För jag har egentligen inte lust att göra någonting alls just nu, vare sig inne eller utomhus... Skulle kunna tänka mig att bara ligga i soffan och läsa böcker "hela dagarna".... För läsa är något jag faktiskt har lust till just nu. Är väl en lite periodare vad gäller böcker, och nu är jag inne i ett flow där det är så skönt att stänga ute vardagen, och grotta in mig i en riktigt bra bok! Men så skall man ju ha tur att ha någon riktigt bra bok på gång. Jag var på bibblan förra veckan, och lånade tre böcker, som visade sig vara riktigt bra allihop, så jag tog dem i ett svep. De gick helt enkelt inte att lägga ifrån sig, så skönt när man hittar en sån bok! Så är ni sugna på lite lättlästa romaner så kommer här tre boktips:

Äta kakan och ha den kvar, Kristin Emilsson. Det börjar med att huvudpersonen, en kvinna - blir av med sitt jobb och inte vågar inte erkänna det för familjen, och lögnen växer och blir större och större. Hon lever dubbelliv i två olika världar, hustru och mamma på helgerna, som "officiellt" pendlar till jobbet i Tyskland på vardagarna, fast hon då i själva verket lever singelliv i Stockholm, där hon utger sig för att vara flygvärdinna som är ledig på vardagarna... Underhållande feelgoodroman. 

Tjockdrottningen, Moa Herngren. Lite som att få vara med i kulisserna på "Biggest looser". Om jakten på lycka och en perfekt kropp, eller hur är det nu, blir man lyckligare av en perfekt kropp...? Om bekräftelsebehov, om ångest och fasader som behöver hållas uppe... En svart komedi skulle man kunna kalla den, högst aktuell i vår tid med kroppshets och sociala mediers påverkan.

Allt för din skull, Christina Stielli. Handlar om en ung tjej som lever i en strängt religiös familj, om att jaga bekräftelse och våga bryta sig loss, och att det även i de lugnaste vatten kan simma fula fiskar.... Svår att lägga i från sig!

Tre olika typer av böcker, men ser ändå en röd tråd nu när jag sammanfattar dem -  det är inte alltid som fasaden visar det som verkligen är....

Och vet ni vad, i dag blåser det storm ute. Solen skiner, men likväl är det storm, och det är väl inomhusväder va? 

4 kommentarer:

  1. Tack för boktips - det behövs nu när mörkret sänker sig och man kan kura i soffhörnet med en god bok. Är precis som du en periodare när det gäller böcker.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  2. Här är en missbrukare, ingen periodare, hihi! Jag läser varje dag! De två sista har jag inte läst, tack för tips.

    Stormar det? Hjälp... hela min flock åker till Visby i morgon. Gotland Grand National, du vet. Alla tre svärsönerna plus ett barnbarn åker.

    Ha det fint i soffan!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Åhh toppen med lite boktips! Senaste tiden har jag bara bläddrat i reklamblad innan jag ska sova ha ha, inget man somnar gott på :)
    Dessa böcker ska jag läsa...
    Höstkram från Titti

    SvaraRadera
  4. Härliga boktips. Jag blev sugen på den sista, kan ju bero på Knutbysekten :-) Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!