fredag 1 februari 2019

Vinterpoesi

Vinterpoesi. Ett vackert ord, liksom lite kylslaget och stilla. Tänk er en riktigt härlig kall vinterdag. Det är sol, stilla och träden är så där vackert snötyngda. Skogen är tyst, det är som att snötäcket isolerar ljudet. Det enda ljud som hörs är knarret under skorna. Det är väl vinterpoesi om något! 

Det är bara det, att just idag är det mulet och gråtrist. Visst har vi snö, men eftersom vi har varannandagsväder, med tö ena dagen och minusgrader nästa dag, så blir det bara halt och knaggligt på vägarna, och snötyngda träd ser man inte skymten av. Så det enda som kom upp i mitt huvud denna fredagseftermiddag, var:

Om vintern är det kallt
på Gotland har vi inget salt
det tycker jag är ballt
tja, det var väl allt


Förlåt för den usla dikten...😎(men det är faktiskt skönt att slippa vägsalt!) Hoppas bilder av vackra fröställningar väger upp. Nåväl, önskar er en fin helg! Och vill ni ha mer vinterpoesi, kika in här nedan:

9 kommentarer:

  1. Visst är det ett omväxlande väder ena dagen tö och nästa kylslaget! Idag har snön vräkt ned här o då blir det alltid kaos i trafiken!
    Hi hi. . .för din härliga poesi!
    Trevlig Helg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vackra fröställningar njuter jag gärna av och säkert en del insekter som hittar skydd och fåglar som hittar lite mat också.
    Trevlig helg
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Inget vägsalt låter väldigt bra. Såklart man ska skoja till det på vers :) Fröställningar är fina annars också men med lite snö så blir de om möjligt ännu finare.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Härlig Poesi. Ja här snöar det och töar och snöar igen. Plogade fram växthusdörren för att snart så... Är det poesi kanske? Växthus i vinterdvala. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Her har det vært frost i lange tider noe som ikke er så vanlig her. Men jeg tenner noen islykter og blir det veldig koselig å se ut av vinduene :) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  6. Så verklighetsförankrat och poetiskt rakt! Du har en ådra att vårda... Klokt och framsynt av ditt län att slopa saltet på vägarna Det är farligare på sikt för flora och fauna än vi nånsin trott.

    Glad mellokväll.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Intet er så stille som vinter og sne.
    Men går man en tur i skoven og den knitrende sne knaser under sålerne.
    De små barne kinder bliver røde og så er det hjem og få varmt kakao.
    Elsker det faktisk

    Klemmer
    Charlotte

    SvaraRadera
  8. He-he! Ærlig vinterpoesi :)
    I dag er det faktisk akkurat sånn du beskriver (først) her.
    God søndag!

    SvaraRadera
  9. Vilken storslagen dikt du fick ihop! Men vad ska man göra när temperaturen skiftar som den gör, då är det svårt att finna det vackra.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!