torsdag 7 mars 2019

Alla dessa dagar


Alla dessa temadagar. Idag är det bland annat Punchrullens dag. Jag kallar dem i och för sig för Dammsugare men det är väl samma sak. Här har jag skrivit hur man gör. 

Och så är det tydligen Fössta tossdagen i mass, som man säger på småländska. Då skall man tydligen äta massipantåta! Hade faktiskt aldrig hört talas om den här dagen, men det kan ju vara för att jag är gotländska och inte småländska...😏


Nåväl. När jag skrev rubriken så kom jag att tänka på dessa rader som poeten Stig Johansson har skrivit, och som egentligen inte har ett dugg att göra med vare sig Dammsugare eller Marsipantårta.

Alla dessa dagar, som kom och gick. 
Inte visste jag att det var livet. 

Så mycket som ryms i ett par rader! Livet rullar på, dagarna kommer och går, glada dagar och mindre glada dagar. Alla dessa dagar som vi vaknar, andas och somnar på kvällen, det är vårt liv! Något som vi oftast inte tänker på, när vi planerar för vad vi skall göra, istället för att vara i nuet och njuta av det som är... Kanske njuta av en bit tårta rent av...? 

Oj, det blev ett spretigt inlägg. Men så är det ju ibland, både livet i allmänhet och blogginlägg i synnerhet...😏 

3 kommentarer:

  1. Jag hade ingen aning jag heller. Har en kompis från Växjö som påminde mig. Jag är ju ingen tårtälskare heller.Fast visst är det lite roligt med alla dessa dagar. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Aldrig hört talas om heller. . . men så är jag ursprungligen från Dalarna och där har vi andra påhitt! hi hi
    Trevlig helg o fortsättning på Kvinnodagen!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hi hi, den småländskan känner jag till minsann...och tårta är gott!
    Jag firade in mina höns med kaffe och saffranssemla igår, satt som smäcken :)
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!