onsdag 22 januari 2014

Trädgårdskampen


Nå - vad tycker ni om det nya trädgårdsprogrammet på tisdagskvällar? Måste säga att jag är lite kluven...å ena sidan sitter jag och retar mig på att det skall stressas fram resultat som därför inte blir så bra som det kunde ha blivit om mer tid fanns? I gårdagens program skulle till exempel en sten/grusgång läggas på en timme! På nåt sätt tycker jag inte att tidspress och trädgård hör ihop, trädgård skall vara njutning, för ögat och själen. 

Å andra sidan ser jag (och gillar) såna program som Mästerkocken och Hela Sverige bakar - som också det är tävling på tid.

Sen är det trist att folk blir utröstade, för då får man inte se hur deras trädgård hade blivit i slutändan. Det hade varit roligare om alla fick vara kvar hela programserien, men ändå med bedömningar och deltävlingar i varje program.

Men, men - man skall väl inte gnälla när det äntligen kommer ett trädgårdsprogram på teve, det är ju inga överflöd av dem precis, och jag kommer förstås att fortsätta att se Trädgårdskampen! Programledarna och deltagarna är förresten väldigt trevliga (det är ju trädgårdsfolk *ler*) och alltid lär man sig nåt nytt!

8 kommentarer:

 1. Hej! Jag såg första programmet och blev väldigt besviken på upplägget. Det hade varit betydligt mer intressant att se allt ta form i ett lugnt tempo. Vilken trädgårdsägare rusar iväg och köper växter på fem minuter? Eller anlägger en trädgårdsgång på en timme?
  Så, det programmet får klara sig utan mig. Jag föredrar de engelska programmen som ligger upplagda på youtube. :-)

  SvaraRadera
 2. Efter första avsnittets besvikelse hade jag skruvat ner förväntningarna till 0 nu på andra avsnittet så det gick riktigt bra att titta utan att känna sej super irriterad och stressad men att kalla det för ett trädgårdsprogram är väl att ta i man får se det bara som ett av många tävlingsprogram
  jag gillar åxå programmen man se på youtube

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte att det andra programmet ändå var lite bättre än det första. Det kändes inte riktigt lika stressigt och man fick lära känna deltagarna lite mer. Men sen håller jag med om att det där med att anlägga en gång på en timme är absurt. Att baka en kaka med gott resultat på en timme är ju rimligt men...

  Trädgård = tålamod! om du frågar mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Lite stressigt,men Peter från Laholm är en pärla o ett lyft för hela programmet,hoppas han får vara kvar länge.
  Ha det gott.
  Kramiz Marianne

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om att det är lite synd att det ska vara sådan stress, men det tycker jag även när det gäller Mästerkockarna och Hela Sverige bakar. Ibland är det orimligt kort tid för att resultatet ska kunna bli bra.
  Men som sagt var, ändå roligt med ett trädgårdsprogram! Nu man har tid att planera för vad man ska göra i sin trädgård till sommaren.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 6. Jag har bara sett första programmet. Jag fick anstränga mig för att inte trycka över till en annan kanal. Jag fixar inte stressen som blir eftersom det är ett tävlingsprogram. Jag tror att de som deltar/deltog lärde sig en hela massa men jag står över från detta. Trädgård för mig att fylla på min energi inte ta bort den.

  SvaraRadera
 7. Håller med de flesta föregående kommentarerna. Tänk vilket härligt program det hade kunnat bli när de nu hade samlat ihop trädgårdsprofiler som Hannu, Peter och Gunnel. Själv har jag skrivit till Svt och gett dem mina synpunkter samt lagt in ett önskemål om att de ska producera ett Garderners World-liknande program för svenska förhållanden. Vore bra om fler tar några minuter av sin tid för att skriva några rader till Svt så vi får ett trädgårdsprogram värt namnet.
  Hälsningar från Linda i Småland

  SvaraRadera
 8. Jag skrev själv en recension efter förrförra avsnittet och jag var/är inte nådig. Stress och trädgård går inte ihop, så är det bara. Var är inspirationen? Hade det varit en kommersiell kanal, hade jag inte brytt mig, men det här är SVT. Ställ en kameraman i hälarna på en anställd på botaniska trädgården i Gbg och följ henne/honom en säsong. Svårare än så behöver det inte vara.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...