torsdag 17 augusti 2017

En ny magisk växt

Min vidjehortensia Annabelle har vuxit på ordentligt, men hon är en törstig en, och är en av de jag måste prioritera vid vattning... Men jag gillar den skarpt, och vill gärna ha fler hortensior.  

Kollade runt lite sist jag var i plantskolan, och så hittade jag den här syrenhortensian som verkade fin. Magical Candle heter den och den skall först vara limegrön för att sen övergå i ljust rosa. Skall bli roligt och se om den är så magisk...!

Här i rabatten vid uteplatsen var det lite plottrigt, med en stor funkia Francee och så en massa små växter bredvid, så jag flyttade bort lite av det pyttiga och satte ner hortensian här istället. Tror det kan bli bra när den växer till sig. 

I dag har det varit riktigt varmt, och i kväll blir det allt en rejäl vattningsrunda, nu är det bra torrt igen... Idag började jag jobba efter min sista semestervecka, men som tur är så är det redan fredag i morgon! 

3 kommentarer:

 1. Skönt att du fick lite regn i alla fall. Även om 7 mm lårter i minsra laget, men bättre än ingenting alls!
  Jag älskar hortensior och köpte på mig en på fastlandet. Än så länge har jag den dock i en stor kruka på altanen för den vill inte stå soligt. Alltså måste jag göra en plats för den i murrabatten på baksidan bredvid rhododendron och azalean. Där är det både "sur" jord och halvskuggigt. Men man kan ju inte låta bli att köpa på sig en för dom är så vansinnigt fina. Har en tidigare (limegrön/vit) som sitter i kortändan på långrabatten och den har kommit igång och blommor fantastiskt TROTS att det är ganska soligt där nu för tiden!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Den är fin! Har en själv :) Det regnar varje natt nu, bra på ett sätt för dagarna har varit soliga och varma...sensommar - skönsommar!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Du, jag går precis också runt här och tänker att jag borde skaffa fler hortensior.
  Så makalöst vackra så här års! Jag har spanat lite extra på sorten som heter "Invincibelle", som är en rosablommande kusin till "Annabelle". Kanske måste jag skaffa mig en sådan redan i höst.
  Må så gott!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...