onsdag 1 maj 2024

Valborgsfirande

 

Två år i rad, det kan man väl nästan kalla tradition, eller? För i så fall kan jag säga att jag traditionsenligt var ute och tittade på Valborgselden i Gnisvärd igår kväll. Ovanligt varm Valborg får man ändå säga. Och efter den här kalla våren känns det nästan välförtjänt för alla frusna själar, när vi står där vid elden med vår längtan om de ljusa sommarkvällarna vi har framför oss. 
 

Här är så trevligt, med Tofta manskör, majbrasa och till och med fyrverkerier, på en vacker plats. Nu är jag väl i och för sig partisk som infödd gotländska, men vad kan vara en vackrare plats för en majbrasa, än vid en gammal hamn med fiskebodar, längs en gotländsk kust, och solnedgång i vattnet... Svårslaget. 

Innan vi promenerade iväg till elden, så bjöd ena syrran på tacobuffé med en massa gott.
Och nu är det maj. Lite svårt att fatta, sista vårmånaden innan sommaren tar vid, och våren som började häromdagen? Kan vi hoppas på vårväder, med lagom varmt, sisådär 10-15 grader, så att det inte slår till och blir sommarvärme direkt. Då känner i alla fall jag mig snuvad på våren. 

4 kommentarer:

 1. Det er så godt at våren endelig har kommet for fult.

  SvaraRadera
 2. En gång - den första valborg här på Gotland - var vi nere till Djupvik och tittade på elden. Då var det fint väder också. Men inte 17 har vi blivit bjudna på nån god tacosbuffé nån gång inte. Nä, ska man ha nåt att äta får man bjuda själv...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 3. Ingen brasa här men god mat, det fanns det. Och tänk, i år sjöng alla körer in vårens ankomst i precis rätt tid. Underbara dagar har vi och får njuta av i fulla drag. Ett eller annat bakslag kommer säkert men idag är just idag!
  (Ang ditt förslag hos mig om vinkelduschstång så får vi inte borra i kaklet. Hyr ju och med det kommer vissa restriktioner.)
  Allt gott till dig och kissarna.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig. Den platsen för en majbrasa är verkligen svårslaget. Där hade jag också gärna firat valborg måste jag säga.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!