Skall ni ut i pulkabacken idag? Vad kan vara godare när man kommer hem lite småfrusen, än en kopp varm choklad med vispgrädde...och snöbollar? Snöbollar låter väl lite konstigt men de heter faktiskt så, och receptet är från Leila bakar.
60 g smör
1,5 dl farinsocker
100 g smält mörk choklad
2 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
0.25 dl mjölk
Vispa smör och farinsocker. Blanda i äggen. Blanda sen i det torra och den smälta chokladen och mjölken. Rulla ihop till en rulle (degen är kladdig så det är smart att rulla in den direkt i ett smörpapper) Låt den ligga i kylen en stund. Rulla sen till bollar (ca 18 stycken) och platta till dem lite. Rulla bollarna först i strösocker och sen i florsocker. Grädda i 175 grader i ca 14 minuter.
ps: tekoppen är Rörstrands Blå Eld från 1951.
Hej!
SvaraRaderaVacker bjudning, snöbollarna ser frestande goda ut, men tyvärr hinner jag inte njuta av frisk luft idag eftersom jobbet kalla rom en stund .
Hoppas du får en fin dag! /Bea
Efter gårdagens köttbullsrullning på 1,3 kg köttfärs så ska jag nog ta det lite lugnt idag. Alltså bara i lugn och ro plocka fram några små julsaker från julskåpet. Sen KANSKE jag ska ta och fota ute lite idag, det var ju väldans vackert i morse när jag gick ut med Penny. Fast hon ville inte gå så långt, det var för mycket snö tyckte hon!
SvaraRaderaSer gott ut...Leila har mycket smaskiga godsaker. Kram
SvaraRaderaBåde ser gott ut och låter smarrigt. Hon ´har kanske namngivit dem efter hur snön ser ut en normal skånsk vinter, då är det mest brunt "skrattar"
SvaraRaderaJo ja tackar..låter väldigt mumsigt..ha det..Maria
SvaraRaderaMåste va skånska snöbullar,efter allt salt de vräker ut här är snön mer brun än vit.Visst ser det gott ut.
SvaraRaderaKram på dej
De där snöbollarna verkar vara riktigt goda.
SvaraRaderaFin kopp. :)
Ha en fin kväll.