Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid. För ja, den heter faktiskt så!
Baka onsdag - skär torsdag
200 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 mörk choklad
Smält smöret och rör ned socker och ägg, blanda i resten. Bred ut i en långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Vänd den färdiga kakan upp och ner på ett bakplåtspapper. Till glasyren blandas allt utom smöret i en kastrull, koka till det tjocknar, det tar ca 10-15 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner det kalla smöret. Bred sedan glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
Vänta tills nästa dag då kakan skärs upp i rutor och ätes!
Mums! Nu blir jag ju sugen, men det får bli en annan dag - har redan en kaka i ugnen. :)
SvaraRaderaGlad påsk!
Kram Kristina
Ser hur läcker ut som helst genom dina fina bilder och goda recept :-)
SvaraRaderaTack för receptet !
Önskar dig en GLAD PÅSK !
Ser grymt god ut för en chokladälskare som jag. Roligt namn också.
SvaraRaderaHa en fin påskhelg!
Kram
Till påsk hackar kag färgglsda godisägg o strör på kakan istället för mandel.🐣🐓. Glad påsk.
SvaraRadera