Det blev en valborgsmässofton i Gnisvärd i år igen. Varför bryta en sån trevlig tradition? Min barndomsplats om somrarna. Numer bor båda mina systrar här året om, bara en liten promenad bort från hamnen.
Innan det var dags för majbrasa så bjöd den ena systern på en helt fantastiskt god middag! Till förrätt hade hon gjort en öppen lasagne med sparris, brynt smör och burrata, men oj vad gott!!
Sedan kräftsoppa, även den fantastiskt god, den lade sig som bomull i magen... Efter kaffe med en nybakad citronmuffins var vi så mätta och belåtna...
...och gick den lilla promenaden ner till hamnen, där vi lyssnade på Tofta manskör och såg majbrasan tändas. Fint! Perfekt väder var det med, efter ett par riktigt blåsiga dagar stillnade det nämligen, lagom till kvällen.
Men vilken trevlig valborgsmässoafton du fick! Och så sant, varför bryta en trevlig tradition. Och maten fick det att vattnas i munnen även om jag fått avstå från soppan då jag är skaldjursallergiker. Men förrätten ... mmm. Trevligt också att få lyssna på körsång och se brasan tändas.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg!
Kram Anita
Hej Gunilla!
SvaraRaderaSer ut som en riktig traditionsenlig Valborg. Med sång och en brasa.
Gillar vårsångerna och speciellt manskör. Maken sjunger i kör,
tyvärr tog manskören slut då de inte fick nya medlemmar, så nu är det blandad kör.
Maten ser riktigt god ut.
Ha en trevlig helg /Kram Marika
Vilken härlig start på våren ni fick!
SvaraRaderaJag gillar bilden på brasan. Skärpan och speglingarna i vattnet. Mycket fin! Kram Birgitta