Lite om mig

Här i min blogg skriver jag mest om mina intressen trädgård ("rosor") och inredning ("ruiner"). Jag är lite av en periodare, när det är trädgårdssäsong så är jag helt fokuserad på det som händer utanför våra väggar. Jag drömmer, planerar, ändrar, gräver nya rabatter, flyttar växter och njuter av utomhuslivet i min egen lilla täppa. Mot höstkanten svalnar intresset och jag stänger grinden. Mitt fokus hamnar istället innanför våra fyra väggar och jag hänger mig åt inredningsmagasin och vad jag kan förändra och förbättra i hemmet. Jag har väl nåt kreativt inom mig som måste få utlopp, jag gillar att förändra och förnya =) Jag vill inte betrakta mig som ytlig och jag är ganska praktisk av mig, men måste jag välja praktiskt eller vackert så tar jag vackert... dock inte att likställas med dyrt, en vacker sak för mig kan lika gärna vara en gammal burk eller möbel jag köpt på loppis. Ofta har ju gamla saker mer charm och själ än nya, men jag blandar gärna gammalt och nytt.
Inredning har jag nog alltid varit intresserad av. Trädgårdsintresset däremot, började sent. Jag skäms nästan för att säga det, men i mitt första hus fick maken så igen alla rabatter, för jag var inte ett dugg intresserad...trädgård var en plats där man hängde tvätten och satt och solade i och något för hundarna att springa i. Jag skäms därför att det fanns många ovanliga sorter i dessa rabatter, då de förra ägarna haft kontakter vid Botaniska trädgården...

När vi sedan flyttade till hus nummer två, var jag föräldraledig med mitt första barn. Eftersom jag inte är någon lekmamma som gillar att hänga i sandlådan alltför länge, och min älskade unge råkade vara en sort som kunde roa sig själv, började jag se mig omkring i trädgården, medan vi var ute tillsammans. Att det såg förskräckligt ut kunde jag konstatera rätt fort, för nu bodde vi i ett hus där de förra ägarna verkade ha varit totalt ointresserade av allt annat utom möjligtvis barrträd... Jag började flytta om några befintliga perenner och gräva ett par nya rabatter, och som alltid när jag är intresserad av något så läste jag det jag kom över och lärde, jag kunde ju i princip ingenting innan.

Till slut, 20 år senare, fick jag till min oas! 
Jag ser trädgården som en förlängning av huset och en plats där jag kan få utlopp för min kreativitet. Jag inreder alltså trädgården och vill göra det mysigt och ombonat fast utomhus. Jag är inte alls intresserad av att dra upp växter från frön, eller att odla grönsaker, och växterna behöver inte vara exotiska på nåt sätt. Jag odlar för ögat men gillar även att gräva i rabatter och kan tycka det är avkopplande att ligga på knä och rensa rabatter. Trädgården ger mig så mycket, den ger mig tankenötter i form av planerande, motion, vila, frisk luft och njutning för ögat! Det är en lisa för själen helt enkelt!

Numer har jag lämnat den stora trädgården bakom mig, men den finns kvar här i bloggen. Jag bor nu i ett gammalt radhus, med en liten täppa, som jag snart skall igång och piffa till ;)