söndag 7 mars 2010

Summering av vintern

Det kan väl vara dags att summera vintern, tycker ni inte? Mars är ju en vårmånad, och nu är dessutom sportlovet slut, så nu vill vi har vår!
Vintern 2010 var ju vintern som var värd namnet, det kan vi väl vara överens om. Snö i massor över hela Sverige. Oftast härligt om man frågar mig, även om skottning inte alltid är lika roligt...
Välkommen in i trädgården!
Finns ju i och för sig inte så mycket att visa nu, allting ligger under snötäcket och väntar...på bättre tider kanske? Längst fram min magnoliabuske som jag satte i fjol, undrar om den har överlevt...
Här mellan pilen och plommonträdet är vår härliga fikaplats, här får vi skugga riktigt varma dagar på sommaren. Känns avlägset.
Tja, förutom skidåkning, skottning och annat som hör vintern till, har det ju blivit en hel del tulpanbuketter som piggat upp, och en och annan semla har det blivit...nåt måste man ju få unna sig, eller hur? 
 Den här veckan har vi alltså haft sportlov. Måste säga att vi har varit ovanligt sportiga i år. Vi har varit på badhuset, och åkt både skridskor och skidor. Sen har ena dottern varit på både Krullis Cup (fotboll) och spelat handbollsmatch. Vi har haft riktigt mysiga dagar, ingen stress på morgarna och lite senare kvällar. Men nu som sagt, är det slut, och nu bestämmer vi väl att våren kan komma..!
 Hallå våren, var är du?!

9 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna för tt dina Magnolia klarat sig! Min har då inte gjort det, det är en sak som är säker. Men det kan mann ju inte förvänta sig när man har planterat den i kruka och glömmer den ute "ups" / gittan

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Nu får våren komma. Mars månad och sportlovet avklarat då är det allt dax för snösmältning. Kram

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas at du har rätt att det är dags att summera vintern. Vi håller tummarna. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 4. Ni har väl fått påfyllning av snön ovanligt sent också....
  Hoppas det är slut på det, i alla fall sånt som blir liggande kvar! Denna kyla, som driver mina elräkningar till oanade rekord, kan väl inte vara för evigt.
  Men visst är det vackert...
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 5. Våren kanske är på väg till mig nu, i och för sig börjar inte sportlovet här förrän i morgon, men idag har vi haft t v å sköna plusgrader! Inte illa med tanken på att det är första gången den här vintern och att vi hade 25 minus igår morse!

  Per Morbergs bok är jättefin tycker jag, vi har lagat en hel del ur den.

  SvaraRadera
 6. Ja, både en och annan semla och en hel del " vår buketter" har det blivit och jag tror att våren till liten del har kommit iaf så gläntar den på dörren, lite takdropp, plaskig och blöt asfaltsväg, solen lyser, fågelkvitter.
  Ha en bra kväll
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Ja visst är den på väg. Försenad men nu blir den ju ännu mer efterlängtad än vanligt, om det är möjligt?
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Visst har det varit en vinter värd namnet. Lite snö kan gå bra, men inte över en halvmeter.
  Just nu är jag urless på den, fick jaga två hästar på rymmen in i skogen ca 500 meter och sedan minst sagt släpa tillbaka dom. Efter att ha sprungit och hoppat i snön var de trötta. Nu vill jag ha vår.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Nu är väl ändå våren på väg, det känns verkligen så. Tänk att äta en sådan där god semla i solskenet. Ojoj, det vore något det. =)
  Ha en fantastisk dag!
  Kram Madeleine

  Ps. Tack så jätte mycket för dina fina ord om min krönika. =)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...