lördag 6 november 2010

Vi tänder ljus

Idag tänder vi ljus för våra nära och kära. Både hemma och på kyrkogården, där vi var nu mot sena eftermiddagen, när det börjat att mörkna. Så stämningsfullt och vackert, men sorgligt...Tänker tillbaka på året som gått, som innehållit mycket sorg. Tänker också tillbaka exakt ett år, när jag pratade med mamma om vi varit ute vid kyrkogården och att det var så vackert med alla ljus när det var mörkt. Hon brukade alltid åka ut tidigare på dagen vid Allholgona, men vi sa att nästa år kunde hon ju åka med oss...så blev det nu inte, nu fick vi tända ljus för henne istället. Saknar henne så.  

7 kommentarer:

 1. Tack för den rara hälsningen!
  Den här helgen är lite jobbig för många. Det är ett år sedan min mor gick bort och en sådan helg kommer alla minnen tillbaka och mitt hjärta gråter. Men då är det bra att veta att ljuset alltid bor just bortom molnen.
  Kram och ha det gott!
  Raina

  SvaraRadera
 2. ...jag förstår att det var extra känslosamt för dig när det var så kort tid sen din mamma gick bort.
  Fast å andra sidan kommer man aldrig riktigt över sådant helt, hur länge sen det än är. Min mamma dog 1989 och det påverkar mig fortfarande.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. En känslosam helg för många av oss. Jag var för första gången på kyrkogården och satte ljus i år, dock inte på minneslunden där båda mina föräldrar ligger utan på både min mormor och morfars grav och makens. Här hemma tände jag ljusen för mamma som dessutom skulle fyllt år idag.
  Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Minnen kan göra ont- men när det är så fint med ljusen så får man plocka fram de ljusa minnen-- Det är väl meningen med livet?
  Må gott o se framtiden ljus
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 5. Din fina,lilla Mamma!
  Varmaste kramen från Namnen

  SvaraRadera
 6. Så ledsamt med din mamma. Förresten..med alla sina nära och kära. Men det ligger ju så nära i tiden och då känns ju sorgen mer tung. Vi brukar åka till kyrkogården när det har blivit lite mörkt och det är så förunderligt vackert där. Man träffar ofta på någon som man byter ett par ord med, oavsett om man är bekanta eller inte. Alla är ju där av samma anledning. Nu önskar jag dig en fin ny vecka!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 7. Mmmmm vännen ! ;)
  Det lär nog ta ett tag innan det slutar smärta av saknaden och det är ju rätt kort tid sedan det hände. Men det är ett tecken på att det fanns en stor plats i ditt hjärta.
  För två år sedan miste jag en vän och för fyra år sedan min far. Det kommer fortfarande stunder då jag saknar dem otroligt. Den saknaden får mig att vara så tacksam över det jag har.
  Stor kram till dig. Hoppas din vecka blir riktigt härlig.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...