lördag 11 december 2010

11. Gammal ljusstake piffas till!
Nu har jag varit igång med penseln igen! Nu var det dags för en ljusstake från 1975, tillverkad av makens morfar, som var snickare. Och jo, jag frågade faktiskt maken innan om det var ok, och det var det! Han har två stycken snarlika, men den som morfar gjorde 1939 fick jag ge sjutton i... Ja, jag tyckte i alla fall att den blev fin och nu får den stå framme också och inte undangömd i ett skåp som vi faktiskt har haft de senaste åren.

Vad skall ni göra idag då? Jag skall i alla fall baka. Pepparkaksdegen har legat där i kylen och vilat över natten, men nu är vilan slut! Så nu är det bara att kavla upp ärmarna!

8 kommentarer:

 1. God morgon! Men ...så fin den blev, din ljusstake. Det är så roligt när man kan ge gamla saker som man ledsnat på, nytt liv...och det, bara med lite färg. Nu pryder den ju verkligen sin plats där på bordet!
  Ha det så trevligt idag med ditt pepparkaksbak. Doften av nybakta pepparkakor....Mmmmmmmmmmm!
  Kram från Åsa.

  SvaraRadera
 2. ...precis som du skriver själv, det är betydligt bättre att man fixar till sina gamla saker så att man kan använda dom. Grejer som står i garderoben har man ju ingen glädje av!
  Eller också gör man som vi har börjat med, vi säljer dom. Det blir ju så, ju äldre man blir desto mer blir undangömt. Men....saker som står i skåp har jag numera bestämt mig för att göra mig av med. Har t.ex. en sån där gammal snygg våg (som dessutom fungerar) som jag helt klart ska sälja på min "tjejloppis" i jan/feb någon gång.
  Det blir alltså en liten loppis inne samt träff för bara dom tjejer
  jag känner eller har träffat nån gång - du kanske är intresserad!?

  SvaraRadera
 3. Klart bättre att piffa till och anv. än att de bara står undanstoppade i väntan på... vad? Dessutom så går det att ta bort färgen igen om man skulle ångra sig. Jag minns att det fanns en liknande stake som härstammade hemifrån min farmor men min far rensade ut väldigt mycket när mamma dött och frågade inte om vi ville ha något utan slängde det på tippen. Det känns ganska trist! Lycka till med baket / kram gittan

  SvaraRadera
 4. Helt klart bättre. Passar ju mer till möbleringen.Ha de gott i helgen. Kram. Anita

  SvaraRadera
 5. Va fin den blev! Du gjorde helt rätt som målade om den. Varför ha en massa saker man inte vill använda? Mycket bättre att måla om då och återanvända. :)
  Ha en fin kväll1
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig adventskalender du bjuder på!
  Många fina och inspirerande foton och tips!
  Får lust att böjra piffa genast! =)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Roligt med adventskalender ;O) Ljusstaken blev mycket finare som vit! Lyckat!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 8. Oj, så fint det blev! Tänk vad lite färg kan åstadkomma :)
  Ha en skön tredje advent! /Bea

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...