torsdag 9 december 2010

9. Hyacinter!

Hyacinter kan man inte få för många av så här i jultider. Man kan ha dem på flera sätt, i en glasvas där man ser rötterna...

...eller planterade i någon kruka, här i en kruka från Wikholm.


En annan favorit är hyacintvasen från Västergården. 

Ja, jag gillar verkligen hyacinter, de är lättplacerade och billiga, och doftar jul när de slår ut. Fast faktiskt föredrar jag nog dem ändå mest innan de slår ut, lite konstigt kanske... Vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. ...jag har inga hyacinter ännu, men det kommer till Lucia för jag älskar dom - både utseendet och doften. Så i år har jag planterat en massa ute under rosenspaljén, både starkt blålila och cyklamen. Fast jag gillar dom nog bäst utslagna!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar också hyacinter, dom är som finast innan dom slår ut, sedan så blir dom så långa och rangliga, välter lätt tycker jag. Kanske har jag dom för mörkt...
  Ha en mysig dag
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Jag har också massor av hyasinter. Älskar dem. Sparar alltid lökarna och planterar dem under syrenerna. Hoppas på en riktig hyasintexplosion om några år. Det kan tydligen ta upp till tre år innan de hårt drivna lökarna återfår sin kraft. Gillar dem som bäst precis när de håller på att slå ut. När de har kvar sin vackra form men ändå doftar ljuvligt. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mmm... hade jag inte varit superallergisk mot dom så hade vi garanterat fyllt huset vi med. Jag brukar däremot köpa några som maken kan njuta av på kontoret och då "slipper" han ha frun som stör där =) I år har jag sock inte hunnit göra någon vacker plantering åt honom med dom så den kommer definitivt inte visas på bloggen "hihi"
  Kram gittan

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...