måndag 16 november 2009

Vardagsrum

Jag hade tänkt att vardagsrummet skulle bli klart till jul, vi får väl se om det blir så...vi började i juni, med att byta golv, som är den huvudsakliga orsaken till att vardagsrummet skulle renoveras. Sen var det en tv som gjorde att renoveringen blev lite mer omfattande...Skall jag ta det från början?

"kaos" i somras, när ekgolvet läggs in
Vi flyttade hit för snart 10 år sen, och bland det första vi gjorde var att ta itu med vardagsrummet, med gipsskivor på väggar och tak, tapeter och färg. Det "charmiga" trägolvet fick vara kvar. Dock var det i rätt dåligt skick, och det gick inte att slipa fler gånger. Efter några år insåg vi att det inte gick att ha det så, kombinationen småbarn och flisiga golv är inte kul. Vi la in ett laminatgolv just för att vi hade småbarn, laminat=tåligt. Jag ville ändå ha träkänsla och valde ett furuliknande matt golv för att det såg äkta ut. Jag säger bara - varning för matta golv! Totalt värdelöst att hålla rent! Alla och då menar jag alla små spår av fötter och tassar syns direkt, och eftersom vi har fönstrar mot söder - lika med mycket ljus - så såg det ju smutsigt ut hela tiden. Jättetråkigt och jag har retat mig på det i flera år.

Sen var det det här med teven. Vi hade en "tjockteve" och närde en dröm om en slimmad variant men så länge den fungerade så fick det ju va. Men någon gång "i framtiden" så hade vi planer på att göra om i vardagsrummet, med teve på väggen och soffhörna mitt emot. Men då måste vi ta bort altandörren för att kunna ha soffa i det hörnet.
(före, med liten extrateve ditsatt i väntan på den nya)
Och så en dag i våras så gick teven alltså sönder. Vi fick samtidigt tillbaka på skatten och tja, vi tänkte att nu slår vi till och "förverkligar" våra planer.
(efter, men innan tavlor och gardiner som inte kommit upp ännu)
gamla altandörren
som vi (läs maken) trollade bort...
...och "vips" så hade vi en ny soffhörna.
Men som sagt, det är inte klart ännu. Soffhörnan skall ännu piffas till med nya fåtöljer, soffbord, matta och tavlor. Kul bestyr! Jag återkommer med mer bilder. Ha det så gott!

8 kommentarer:

 1. Det blir ju jättefint,precis som det alltid blir när Du är i "farten"!! Det kommer att bli många prat,skratt o fika-stunder i den hörnan framöver!!
  Kram Namnen

  SvaraRadera
 2. Det blir lätt så att när man börjar med det ena så leder det till det andra... :)
  På onsdag ska jag äntligen ta mig till färghandeln och beställa tapeter. Troligen är det beställningsvara, men då är det i alla fall på gång!
  Ditt nya rum ser jättefint ut!

  SvaraRadera
 3. Det där blir ju jättebra, vad ni är duktiga!

  Hrrrm, rätta mig om jag har fel, men det är inte så att du visade bilder för ett tag sedan när altandörren togs bort och jag missuppfattade allt och trodde att ni hade öppnat upp och gratulerade till den nya altandörren? Haha, jag tror att det var så... =))

  /Marie - totalt förvirrad

  SvaraRadera
 4. Det är "farligt" att börja, det ena ger gärna det andra =) Men även om det är jobbigt för en stund när man står mitt uppe i det så är man desto gladare när allt är klart. Det ser verkligenfint ut!

  SvaraRadera
 5. HEJ !!Vad fint du har det!! Såg tv bänken ;) Ser väl bra ut... kanske du skulle testa att sätta blomman som är till höger mellan ljusen och tv;n?

  BLir en lite grupp o så får tv vara själv ;)

  kram kram Jannice

  SvaraRadera
 6. Aha det finns en annan dörr! Vilken tur, det hade annars varit typiskt mig att blanda ihop alltihop haha! =))
  /Marie - oförvirrad

  SvaraRadera
 7. Hej där! Så snyggt det blir, fast det är himla jobbigt när man håller på. Gillar din soffhörna. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Hej! Vilket projekt ni tog er an. Jaa då visst blir det klart till jul. ;) Fint blir det minsann!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...