söndag 24 oktober 2010

Baksöndag

En söndag i oktober, med regn och rusk, ja vad skall man göra om inte baka? Idag blev det släta bullar utan fyllning. Det enkla är oftast det godaste. Jag gör nåt som heter Gotlandssnurren, har åtminstone fått lära mig att den heter så, av en hushållslärare "en gång i tiden". Det finns säkert jättmånga olika sätt att göra en sån här bulle, jag vet att mamma gjorde på ett helt annat sätt än vad jag gör, och en av mina systrar gör på ännu ett tredje sätt. Så här gör i alla fall jag:
 
 Lägg b över a
stick ner a i hålet 
 lägg b under bullen
och även den lilla biten från a som ännu sticker ut en bit. Så enkelt var det!

Jag penslar aldrig mina snurror med ägg innan baket, utan med smält smör direkt efter gräddningen. Tycker det blir så mycket godare bullar av det!  

6 kommentarer:

  1. Mums, så gott med hembakta bullar! Nästa gång jag bakar ska jag testa ditt tips med smält smör efter gräddningen, det låter riktigt gott!
    Ha en trevlig vecka!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  2. Ja, en kommentar från mej är väl överflödig för du vet vad jag tycker om nybakat.
    Fast tack för att du visade mej hur man gjorde snurror. Jag har alltid undrat men fått svaret att det är så lätt... Men inte som visat exakt. Ska nog ta o testa till nästa helg.
    Ha så gott. /Knatten

    SvaraRadera
  3. Tack, vilka härlig tips du delar med dig av!

    SvaraRadera
  4. Gillar verkligen din utförliga förklaring om a och b och bullen..jag begrep direkt som varken kan eller vill baka..fnissfniss..Maria

    SvaraRadera
  5. Kära nån vad vackra de blev. Och smält smör... mmm.... nu vattnas det i munnen:)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  6. Mmmmm
    Känner nästan doften av nybakat.
    Är du nöjd med din Kitchen Aid?
    mram Marianne

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...