En söndag i oktober, med regn och rusk, ja vad skall man göra om inte baka? Idag blev det släta bullar utan fyllning. Det enkla är oftast det godaste. Jag gör nåt som heter Gotlandssnurren, har åtminstone fått lära mig att den heter så, av en hushållslärare "en gång i tiden". Det finns säkert jättmånga olika sätt att göra en sån här bulle, jag vet att mamma gjorde på ett helt annat sätt än vad jag gör, och en av mina systrar gör på ännu ett tredje sätt. Så här gör i alla fall jag:
Lägg b över a
stick ner a i hålet
lägg b under bullen
och även den lilla biten från a som ännu sticker ut en bit. Så enkelt var det!
Jag penslar aldrig mina snurror med ägg innan baket, utan med smält smör direkt efter gräddningen. Tycker det blir så mycket godare bullar av det!
Mums, så gott med hembakta bullar! Nästa gång jag bakar ska jag testa ditt tips med smält smör efter gräddningen, det låter riktigt gott!
SvaraRaderaHa en trevlig vecka!
Kram Margot
Ja, en kommentar från mej är väl överflödig för du vet vad jag tycker om nybakat.
SvaraRaderaFast tack för att du visade mej hur man gjorde snurror. Jag har alltid undrat men fått svaret att det är så lätt... Men inte som visat exakt. Ska nog ta o testa till nästa helg.
Ha så gott. /Knatten
Tack, vilka härlig tips du delar med dig av!
SvaraRaderaGillar verkligen din utförliga förklaring om a och b och bullen..jag begrep direkt som varken kan eller vill baka..fnissfniss..Maria
SvaraRaderaKära nån vad vackra de blev. Och smält smör... mmm.... nu vattnas det i munnen:)
SvaraRaderaHa det gott,
Charlotta
Mmmmm
SvaraRaderaKänner nästan doften av nybakat.
Är du nöjd med din Kitchen Aid?
mram Marianne