måndag 18 oktober 2010

Lite bloggtorka...

bild från i fjol
Tja, vad skall man hitta på att skriva om då? Första nattfrosten har kommit, men tyvärr har jag inte fått till någon vacker frostig bild. Har helt enkelt inte hunnit ut så tidigt att det vackra ännu legat kvar. Man skall ju hinna med så mycket annat på morgnarna...frukost, plocka undan, gympapåsar, frukt, och vart är vantarna, och katterna skulle visst ha lite mat också...och jäklar, matlådan står visst kvar i kylen, in igen, äsch grönsaker fick visst va idag med...
******************************
Många bloggar har redan börjat göra inlägg om julen. För mig är det på tok för tidigt. Jag kan bara inte längta till jul ännu, vi hade ju sommar nyss, da! Jag vet att när tid är så tycker jag det är mysigt, men nu är definitivt inte min tid för jul. När jag tänker på jul övriga tider på året, så är det mest jobbigt. SÅ mycket som man släpar fram...hela december håller man jag på. Nej, det får allt vänta till advent, men då skall ni se att det blir fart på mig!
Idag går mina tankar till en av mina bästa vänner, som förlorade sin pappa i går kväll...en riktigt fin man har gått ur tiden. Jag sörjer med henne men jag tror att han har det bra där han är nu, jag vill tro det. Och när jag skördar min första valnöt  så kommer tankarna att gå till honom, för det var han som skötte om trädet från allra första början, som beskar det till formen det har idag. Som egentligen nog ville ha kvar det i sin trädgård, men det stod fel, och när det hade burit sin första nöt fick det flytta till mig! Tack för det! Eller ett hjärtinnerligt tack, som han själv skulle ha sagt.

13 kommentarer:

 1. Jag känner likadant som dig både när det gäller vad man ska skriva om på bloggen och att julen är alldeles för tidig att börja dona till. En vacker frostbild du visar. Kram

  SvaraRadera
 2. Jo då här hos mig ville sonen att vi skulle börja köpa julpynt igår när vi var i en affär som sålde. Då lade mora in sitt veto nej, nej nej, det är alldeles för tidigt...
  Ha en fin fin tisdag/Gela

  SvaraRadera
 3. Ja dagarna går i en rasande fart och snart är juletiderna här.. o då får vi nog med att pynta och skriva om det. Men som sagt en del håller på och även jag på mitt sätt, måste ju förbereda mig med julsaker i shopen även om det känns galet så finns ju inte en chans att hinna allt i december om någon vill beställa, så lite ur led känns tiden för mig. Ledsamt med din väns pappa.. tråkigt och sorgligt. Valnötsträd har jag i en kruka och funderar som bäst på vad jag ska göra med det i vinter.. det är juinte så stort o fint som ditt och nu förstår jag att jag kanske måste beskära det så det håller en fin form. Några tips som du kommer ihåg?.. Ha en bra dag/Kram Moa

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg och vilken skatt du har att förvalta efter denne man. Trädet är verkligen underbart till formen. Och suck - egna valnötter. En dröm!

  SvaraRadera
 5. Tycker att du fått till ett fint inlägg med innehåll.
  Önskar dig en fin dag

  SvaraRadera
 6. Det är i sånna inlägg som man känner att vi "är nära varann"
  Håller med att julen SKA inte börja förrän 1a advent- men många vill ha den redan nu. Får de väl- bara vi slipper!! Eller??
  JAg ska faktiskt greja lite inomhus.men det är bara för att jag är så innerligt trött på fönstret, just nu. "Förr ivärlden" jag är ju lite äldre än de flesa här,, städade jag helst av i okt.,nov ett rum i taget -bytte gardiner osv. Köket var det som putsades sist o det var till 1a advent när stakar o stjärnor kom på plats.
  Jag har en massa tomtar på lager, men få se hur mycket som kommer fram.??
  Vi kör hösten med sommarminne lite till!!
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 7. Det duger gott med fjolårets vackra ros i frost! :)

  Jag har inte kommit in på julen ännu, men jag hör till dem som tycker att julen hör hemma i juletid, men planering och förberedelser gör jag gärna i god tid, så jag är väl än mittemellan person där kanske.

  SvaraRadera
 8. "Ett hjärtinnerligt Tack" för det underbara inlägget om min kära Pappa!
  Det värmer gott när tårar rinner....
  Varmaste kramen från Namnen

  SvaraRadera
 9. Jag får nästan ångest när de börjar spela julsånger i affärerna.
  Vilket fint minne du har med valnötsträdet. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 10. Jättefin frostbild! Julen ska inte börja förrän 1:sta advent, nu har ju sommaren nätt och jämt slutat! Först lite höst i lugn och ro innan man måste börja med allt som hör julen till!
  Vilket härligt valnötsträd med så många fina minnen!
  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Håller med dej,julen får vänta lite till.Bilden ser härligt frostnupen ut.
  Ha en skön kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 12. :) tack du! ja, ljungen och kålen är det ännu liv i, de andra lever nog också egentligen men ser onödigt halvbruna och tråkiga ut så de åker nog snart ;) ja, vi ses på lördag! stor kram :)

  SvaraRadera
 13. Har som tur är inte stött på något jul inlägg. :)
  Det räcker med december månad. Fast julpynt har jag i och för sig sett på IKEA.
  Vilket fint minne du har från din väns far. Jag brukar säga att människor finns så länge vi minns dem. Vill också tro att vi ses igen.
  Tack för besöket.
  Ha en bra dag.
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...