onsdag 7 september 2011

Matblogg?

Nej, jag har inte konverterat till matblogg, men det får bli ett recept till...har inget annat kul att visa er just nu, och maken kom hem från fjällen med massor av kantareller (förstår inte vad han skall med jakthundar till när han aldrig kommer hem med någon fågel...?) så nånting gott fick man ju koka ihop. Ena kvällen åt vi "bara" varma mackor...mmm det var gott! Kväll två, innan resten åkte in i frysen, blev det detta recept;


Lägg kokt ris i en ugnsfast form. Bena ur en grillad kyckling och lägg bitarna ovanpå riset. Fräs kantareller i smör och smaksätt med salt, och vitlök om så önskas, och lägg dem sen på kycklingen. Pudra över med paprikapulver. Överst häller man en blandning av grädde, lite potatismjöl och soja. Strö över ost. Skjuts in i ugnen i 20 minuter i ca 200 grader. Servera med en god sallad.

6 kommentarer:

  1. Mmm...det lät gott! Tack för mattipset!
    Ha en fin dag! /Bea

    SvaraRadera
  2. Verkar jättegott. Bra att få lite tips.

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Hej vännen! visst är jag en LYLLOS!! Går på moln än...Men tack snälla du för ett TREVLIGT recept! det har jag skrivit av nu och ska bjuda gubben på i morn kväll...Vi satt o hade idetorka på mat igår kväll...Tack igen ♥ Gunilla

    SvaraRadera
  4. Det receptet är redan kopierat (hoppas jag fick det) och utskrivet, så gott!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Ummm, gott gott. De köper vi ...

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  6. ...att det kanske är så enkelt att han gillar att ha sällskap i skogen! Och vad kan vara bättre sällskap än ett par hundar!? (En gnällig "källing" är det absolut inte.*fniss*)
    Här sitter vi och väntar och väntar på det "stora ögonblicket" som kommer i natt eller i morgon natt. Tänk om vi inte gillar varandra, hjälp!
    Vi annonserade i Annonsbladet som kom igår efter en omplaceringshund och vi har blivit totalt nerringda. Folk är förtvivlade och vill bli av med sina hundar (oftast beroende på skilsmässa) på ett bra sätt. Alltså inte avlivning. Och det är riktigt jobbigt att höra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!