söndag 30 september 2012

Lite smått och gott från helgen

Ännu en helg har förflutit, en helg där vi bara gått och skrotat här hemma, precis det jag gillar bäst! Inga måsten och inplanerade aktiviteter. Det blir mycket sånt i oktober så det var skönt att få lite gjort hemma. Visserligen har det regnat en del men lite utomhusjobb hann det bli. Trädgårdsmöblerna tog jag in för vinterförvaring, men en del annat "pynt" får stå kvar ännu ett tag, lite fint vill man ännu ha att vila ögonen på!  
Rosen jag köpte förra helgen kom i jorden. Det är en Rosa rugosa Hansa. Det är en anspråkslös ros (passar mig bra!) som blommar kontinuerligt och doftar starkt, och som även tål skugga vilket var den största anledningen till att jag valde den. 
 

Ner kom också den nya Magnolian. Förlåt en ful bild men gräset här ser förskräckligt ut, efter att ha varit arbetsplats i två somrar...hur jag någonsin skall få ordning på det vet jag inte, man kanske skulle köpa på rulle...=)

Jag får avsluta med något vackert, Purpulapeln som är full av röda bär!

7 kommentarer:

 1. Det låter härligt att bara gå och skrota, det hade jag gärna gjort. Här har vi dragit på oss tidernas värsta virus maken och jag, orkar ingenting och har gått i 10 dagar redan.. Jaja, det blir väl bättre så småningom. Det är bara att gilla läget och det är ju enkelt när man är egna företagare "hahaha"

  Kan du inte strö ut lite gräsfrö i höst för att reparera gräsmattan? Vårt gräs är fortfarande ruskigt ojämnt efter det att vi byggde muren och rullade dit sand och sten med skottkärror. Trots att man försökte att inte köra i samma spår så har det blivit rena rama puckelpisten på en del ställen =) Maken har försökt justera med toppdress i år så vi får väl se om det gjort någon nytta till våren.
  Ha en fortsatt fin kväll / Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det där lät inge vidare, hoppas ni kryar på er!
   Jo, tyvärr räcker det nog inte att bara så, gräsmattan är både ojämn och FULL med ogräs...eftersom den har varit eftersatt i två säsonger. Visst ogräs har jag ju i min övriga gräsmatta också men det här ser värre än värst ut...samt då ojämnt...men men jag skall i alla fall lägga ut jord så det blir jämnare och så i lite o sen får vi se, rensa ogräs i gräsmatta är inte riktigt min grej...det tar ju liksom aldrig slut...

   Radera
 2. Grattis till Hansa! Försök att fylla på med jord där gräsmattan är ojämnt och så gräs, det kommer bli bra. Det är bra om gräsmattan får vila och att man försöker att inte gå på den för mycket. Inte helt lätt, jag vet:)). På våren kan du gödsla med Algomin.
  Vackra bär på din purpurapel.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Herlig høstbilder :))
  Ha en fin kveld.

  søndagsklem Catharina

  SvaraRadera
 4. Purpulapeln är vacker på våren med dess blommor och hösten med dess små
  "äpplen" som jag gärna kallar de för.
  Jasså den rosen rugosa Hansa är anspråkslös, skulle då oxå passa mig.
  Det är tacksamast med sådana rosor.
  På hösten gör jag ingen större städning i trädgården, den får vara så
  mer eller mindre, gömmställen för småfåglar m.m.
  Skönt för oss människor att oxå få gå i ide, lugnare tempo.
  Ha de gott/Eva

  SvaraRadera
 5. Jag sparade också en vit stol som prydnad! Jättevackra små prydnadsäpplen, kan du använda dom till pynt?

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Jag har tagit undan det mesta (eller rättare sagt det står samtlat utanför förrådet :)), men en del är kvar framme tills vidare. Det är ovanligt mycket som blommar hos mig nu, jag har haft tur eftersom det varit frost bara en bit bort.
  Jag saknar rosor som ger såna fina nypon, så än har jag en del att beta av på min rosönskelista. :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...