torsdag 21 maj 2015

Fler trädgårdsplaner...


På tal om planer. Detta är vår entré och egentligen den mest omysiga platsen i vår trädgård. Omysigt med dessa fula gamla betongplattor, och en liten oansenlig gräsplätt, som dessutom invaderas med kirskål från grannens häck. Det är egentligen helt anti-feng shui som menar att entrén är en av de viktigaste platserna.. hm, vet inte varför vi låtit den komma sist på alla "att-göra-listor". I vintras tog dessutom en av stormarna vår fina ädelsyren som stod mitt på gräsplätten. Så egentligen har vi ju alla möjligheter att göra något nu, men vad? Bortom trappan står en rönnsumak, och alla som haft en sådan vet att de sätter rotskott. Vilket här innebär att det sticker upp små skott både i gräset, i rabatten hitom trappan och bland plattorna. Så mannen har hittills vägrat byta plattor, så länge trädet står kvar, eftersom rotskotten gör att plattorna ibland lyfts upp... Vilket jag som trädkramare förstås stretat emot (ja, vi har ständiga diskussioner i den här familjen, om träds vara eller icke vara....).  

Som tur är har vi detta vackra träd, prydnadskörsbäret Kanzan, och om jag sätter ett annat träd vid gräset kan man kanske tänka sig att ta ner sumaken. Vi kan väl deala lite, nya fina plattor och ett träd mot att han får ta ner sumaken... 
Lite fler bilder från entrésidan


Trappan gjorde vi i ordning för några år sen, och den är jag nöjd med! 


och körsbärsblommen kan jag visst inte få nog av... ;) 

Ja, ja, vi får se om det blir av att ta tag i denna bit denna sommar, eller om den får vänta ännu ett år till. Redan 2012 när vi grusade upp framsidan funderade jag på hur vi skulle göra här, gjorde till och med en ritning över hur det skulle kunna bli, den finns i det här inlägget. 

5 kommentarer:

 1. Din ritning ser ju kanonfin ut. Vad fint träd, måste köpa ett sånt som jag kan njuta av den här årstiden. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Kanzan pryder ju verkligen sin plats i alla fall! Min Kanzan som jag köpte förra året har visat upp några få blommor i år. Hoppas den med tiden blir lika prunkande som din!
  Ha en fin helg!
  /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Jaha ja. Jag har funderat från och till på Rönnsumak, men varit tveksam just pga rotskotten. Nu har din man övertalat mig. Det får bli något annat. :-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vår rönnsumak är borttagen sedan länge och ersatt med andra träd. Så din deal tycker jag låter bra. ;)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...