måndag 9 april 2018

Det finns en trädgård!

Känslan när man inser att det finns en trädgård där ute, som har stått och väntat på en, en låång tid... Hade nästan glömt att jag har en trädgård, och att jag är trädgårdsintresserad...😏 Det känns som att jag grottade in mig redan i början av hösten, som var så regnig och mörk. Sen kom vintern som var både kall och lång, och dessutom med en massa snö, som vi inte är vana vid här på Gotland. 

Så händer något, värmen kommer tillbaka och snön försvinner, då träder den fram igen, trädgården, och plötsligt inser jag att det är ju här jag skall vara, ute på knä i rabatterna, grävandes i jorden, funderandes på hur rabatterna kommer att se ut och vad som är på väg upp... Jag ser i mitt inre hur det kommer se ut längre fram, grönt och frodigt. Än är det i och för sig mest brunt, och en hel del jobb att ta tag i för att få ordning efter vintern.
Men krokusen har kommit upp, det hade jag nästan inte märkt, när jag befann mig i mitt "ide"... Men nu så, det är på gång! Och vet ni, i går såg jag den första citronfjärilen, och den första humlan... Är det inte härligt så säg! 

7 kommentarer:

 1. Åh, lyllos dig! Njuuut nu!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt - äntligen är det vår!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Ja igår kom sommaren ha ha! Men idag är det lite mer normala vårgrader...
  Härliga bilder och jag önskar dig en glad vecka!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Åh v ad jag känner igen mig! Men...nu så är man igång. Idag, när det är mulet, blir det växthusets tur att tvättas - vi var till Visby igår och köpte en fönstertvätt med extra långt teleskop. Fast just nu är Rolle ute och kör - försiktigt - med högtryckstvätten på takets utsida. Det ser ärligt talat hemskt ut, men ska förhoppningsfullt bli fint och rent!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Underbart! Tur du upptäckte trädgården igen ;)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Trevligt att Visby har egen "trädgårdsmässa" och vad skönt rådet att man kan göra som man vill i sin trädgård. Var på Älvsjö trädgårdsmässa, var där när det öppnade och kunde gå i lugn och ro. Roligt att höra att du gillar Linds, det är min mans kusin som äger den. Där finns det mesta som man behöver vad jag såg senast.

  SvaraRadera
 7. Underbart att få vara där ute där man trivs. Jag älskar trädgården, det bästa som finns. Kraaaam Pia

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...