fredag 13 september 2019

Höst-pelargoner

Nu känns det nästan som att hösten har kommit på "riktigt" även om det säkert ännu kommer en hel del sköna dagar till. Mina pelargoner blommar på, har faktiskt inte varit så här fina på hela sommaren?! Det är som att de fattar att nu gäller det att blomma på här på slutet, så inte ägarinnan tröttnar och inte vill övervintra oss... Men det vill jag faktiskt, just de här två har jag haft i många år så dem vill jag inte göra mig av med. Den i lite mörkare rosa hade min mamma och jag vet att hon fått den av en kär väninna, så den får jag lov att hålla liv i! 

Det här är min favoritvy från min frukosthörna på altanen. Här sitter jag varje ledig morgon när vädret tillåter, läser tidningen och tar det lugnt. Sånt jag inte tar mig tid till på jobbardagar. Vi får väl se om det hinns med någon mer frukoststund här innan säsongen helt är slut, hoppas det...! 

Fredagen den 13:e hörrni! Ta det lugnt så vi kan njuta helg sen... 😏

7 kommentarer:

  1. Att ha en skön plats för morgonlugn är ovärderligt och visst hör pelargoner till :) Jag har redan knäckt skaftet på hackan och en skalm på skottkärran så fredag den 13:e kanske blir en bra laga grejer dag.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Här hos oss är det en "morfarspelargon" som måste övervintras. Det är svärmors morfar som den är namnad efter och den är oss väligt kär. Den blommar också som bäst på hösten när det är dags att flytta in. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Ja mina pelargoner är som finast nu faktiskt. Får se om jag kan håla dem i liv i vinter. Mysigt med en frukosthörna. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Ja pelargonerna blommar som bäst nu, det är likadant hos mig. Så fint med den från din mamma som i sin tur fått den från en väninna. Din favoritplats ser härlig ut och jag hoppas du får möjlighet att njuta flera morgnar innan den "riktiga" hösten slår till. Fast det ska bli rejält blåsigt närmaste dagarna så den är nog på gång. Förresten ... älskar den fina symaskinen.

    Ha nu en fin helg!
    Anita

    SvaraRadera
  5. Visst är det så att nu när hösten är här så blommar Pelargonerna som allra bäst något som även mina gör.Nu gäller det att hålla dem vid liv ännu en vinter en del har ju blivit favoriter så dem är man ju mera rädd om.Det gäller att ta vara på alla fina stunder man får och man hoppas förstås på att det blir flera under hösten.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
  6. Det är skönt att ge sig tid till att njuta lite av livet också...alltså inte bara jobba i trädgården, städa, jobba osv. Men idag var det inte väder för det.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  7. Visst är det höst i luften...skönt på ett sätt men vemodigt på ett annat. Efter skördefesten här på ön stänger det mesta ner. Dags att gå i träda då :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!