lördag 11 januari 2020

Tapetnostalgi

Nu är det dags att kavla upp ärmarna, och ta mig an det första rummet här hemma. Först ut är dotterns rum. Det är också det rummet som är i sämst skick, så jag lovade henne att vi kör igång med det på nyåret. Golvet - ett plastgolv som säkerligen har legat där sen det byggdes (la de plastgolv 1955 förresten?) har släppt i skarvarna, och tapeten är bubblig och har släppt på flera ställen. Så tyvärr är det alltså inte bara att sätta upp en ny tapet över den gamla... utan jag måste ta ner den gamla först.. 

Så det är vad jag har roat mig med nu i helgdagarna... Skrapat och vattnat, pillat och dragit ner... Har hittat fyra lager tapet! Under den vitmålade ytan (som tidigare också varit blåmålad) fanns:

En gulrandig, skulle tro det är 70-tal? 

Och under den en randig beige variant. 

Och längst in, och detta måste ju vara original, en grå med små blommor, riktigt söt tycker jag! 

Nu skall här istället bli tre stycken gråmålade väggar, samt en stormönstrad fondtapet på den fjärde väggen, allt enligt hennes eget val. 

Och så nytt golv förstås. Men vad det blir har jag inte bestämt ännu. Jag är ju sån att jag tycker golv helst skall vara enhetliga i alla rum, så första rummet jag byter sätter ju liksom "ribban". Och då är frågan om jag skall lägga ett som är mest likt övriga golv på övervåningen, eller om jag skall gå på känsla och välja ett som jag egentligen vill ha. Men sen står det ju skrivet i stjärnorna när jag kommer att byta resterande golv... Åh vad svårt för en sån som jag, som har lite svårt att bestämma sig... 😏

4 kommentarer:

 1. Så roligt jobb fastän det är ansträngande. Fyra lager nostalgi! Håller med om golven. Visst vill man helst ha det enhetligt. Mitt köksgolv, 28 år nu, ser ut ungefär som din dotters. men eftersom jag hyr så får det duga. Det är dessutom helt felfritt och smulor och katthår syns inte!

  Lycka till med golvval och tapetsering. Lätt som en plätt för dig!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Roligt ändå att se vilka tapeter som folk valt innan. Kämpa på det kommer bli så fint. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Tycker alla tapeterna var fina var och en på sitt sätt. Inga stora mönster i något lager. Även om det tar mycket tid så är det ju så värt det! Ska bli kul att se vad dottern valde för ny tapet och lycka till med målningen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Så kul :) Tiderna i tapetvärlden ändras minsann...puh, du har lite jobb framför dig men det lär säkert bli jättefint sen!
  Kram i blåsten från Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...