måndag 20 januari 2020

Mer köksbilder

Äntligen var det lite sol nu i helgen, så då passade jag på att fota lite här hemma. Tycker det är svårt att få till bra bilder den här årstiden, men jag tror också att det beror på att det är färre fönster i den här lägenheten, än vad jag hade i huset, där gick det ändå skapligt att fota inomhus även vintertid.  Men där var ju fönster åt fyra väderstreck, samt öppen planlösning. Min systemkamera funkar inte riktigt som förr heller, så jag fotar mest med mobilen, och det blir ju inte riktigt samma kvalité, även om mobiltelefonerna är rätt okej ändå nuförtiden ;) 
Nåväl. Så här ser mitt kök ut. Det är ett Ikeakök, tre år gammalt. Lite mörkt i min smak, och som sagt, det är ju lite snålt med fönster här så så jag tänker nog så småningom att måla om det i en ljusare ton, men det är inget som är bråttom med. 

Diskhon är dock i min smak, även om den kanske inte är världens mest praktiska... Men fin är den! 

Och kaklet gillar jag också! 

Stolarna hade jag med mig från huset. Vi hade bara två så jag skall försöka hitta några liknande. Vi hade ju en kökssoffa i huset så det behövdes ju bara två stolar. Kökssoffan står faktiskt kvar i huset, de nya ägarna ville ta över den! 

Även golvet gör att det blir lite mörkt, så ett ljusare trägolv står på önskelistan. Men det är inte heller något jag tänker göra inom det snaraste. Men drömma är ju roligt... Tänk er lite ljusare grå luckor, och ett ljust furugolv... Oj, oj, så snyggt det hade varit 😏 

7 kommentarer:

 1. Jag tycker det är jättesnyggt, det där med ljusare är ingenting man ser så här på bild. Det jag däremot reagerade på är om det verkligen är blåa luckor nedtill och gråa upptill? Om, så är det snyggt!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. ;) Nej, det är faktiskt en och samma färg, det är som Anita här nedan säger, ljuset som spelar spratt! Skulle säga att färgen är mörkt grå, den ser väldigt blå ut på sista bilden men jag skulle nog säga att den övre, gråa färgen är den som är mest realistisk!

   Radera
 2. Det ser ut som det är två olika färger på köket precis som Susie säger. Men när jag tittar på den höga skåpdörren till vänster i översta bilden så ser jag att det är samma färg men ljuset spelar ett spratt. Vet vilken grå det är, vi kollade IKEAS kök när vi letande nytt kök. Den är snygg men jag tyckte det var för mörkt då vi innan haft körsbär. Samtidigt ville jag inte ha vitt då vi haft vitt kök i vår förra bostad så då blev det en ljust grå nyans och den älskar jag. Men den mörkare tilltalar mig också. Och kaklet liknar vårt och vitt till det grå är så snyggt. Häftig diskho. Sådana brukar man se i "En plats på landet" (om du sett det). Tycker du verkar har en mysigt och trivsamt kök.

  Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Nu äntligen verkar det gå att kommentera igen när jag bytt dator och Iphone, men jag har läst dina inlägg och tycker det är jättetrevligt att du fortsatte att blogga trots flytt och stora förändringar i ditt liv. Köket ser väldigt mysigt ut .Det är sällan lägenhetskök är så fina.
  ha det gott/
  kram Luna

  SvaraRadera
 5. Ditt kök ser vänligt ut, inte bråkigt alls. Men jag vet hur det är, man vill sätta sin egen prägel på en ny lägenhet. Och att bo in sig först är ett bra sätt att veta hur man ska göra förändringen. Just nu håller jag på att förändra min hall där jag tog ett lite väl hastigt beslut för fem år sen. Konstigt att just jag aldrig lär mig!

  Ha en fin dag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Jamen jättefint! Ett väldigt lantligt kök! Ja jag känner igen det där att man vill sätta sin prägel på allt men jag ibland måste man bo in sig och MITT lilla kök är som för ett dockhus ha ha...får ha ett matrum bredvid.
  Nåja, jag gillar den där grå färgen och du kan vara HELT nöjd :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...