fredag 21 januari 2011

Jag är så stolt!Tänk - för första gången i mitt fyrtiosexåriga liv har jag lyckats få en orkidé att blomma om! Eller snart två stycken om man skall vara petnoga! Nåja, om jag skall vara helt ärlig så har jag väl inte ansträngt ihjäl mig förut. Om ni har läst mina två senaste inlägg om krukväxter förstår ni nog varför. Jo, när en krukväxt blir för trist så åker den bort från mina fönstrar. Punkt. Och vad händer när en orkidé har blommat ut? Jo, inte ser den speciellt spännande ut precis, snarare urtrist med sina bladrosetter och inget mer. Vad gör jag då? Jo, jag ställer undan den i ett hörn (läs källartrappan, där jag slipper se den) och tänker att "vadkulomdenkundeblommaom". Vilket den naturligtvis inte gör när den inte får nåt vatten alls, för jag glömmer ju förstås bort den. Men se den här gången tänkte jag att nu jäklar, nu skall jag stå ut. Nu fick de två senaste stå kvar i badrummet och se hemska ut hur lääänge som helst. Och se, till slut fick jag min belöning!
Summan av kardemumman är att en övergiven blomma är en död blomma - men med tålamod och en skvätt vatten då och då så kan även en orkidé blomma om hemma hos mig! Och där kom temat övergiven in, som Blommig fredag handlar om!

Nu tar vi helg hörrni! Min arbetsvecka har ju inte varit så jobbig förstås, ledig i onsdags och hemma med sjukt barn både i går och idag. Hon är visserligen på bättringsvägen, men ännu lite för sjuk för att vara själv hemma.

24 kommentarer:

 1. Trevligt, jag är inte så bra på dessa jag heller!
  :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Visst blir man glad:-) Jag har ju ingen källartrappa att ställa undan i, men jag brukar gömma dom bakom en gardin. Extra stolt blir jag när de "billiga" ICA-orkidéerna blommar om! Ha en fin helg och vila nu ordentligt ;-D

  /Anette

  SvaraRadera
 3. GRATTIS! Förr var jag en hejare op att få dem att blomma om men numera sker det så gott som aldrig. Ja gbrukade faktiskt ställa dem i kälarfönsterna för att de skulle få en lite svalare viloperiod + att de ser förbaskat tråkiga ut utan blommor och det funkade. Skvätte förståss lite vattenpå dem då och då =) Nu spelar det ingen roll vad jag gör, de blomamr inte ändå =( Får kanske flytta in dem i badrumemt för luftfuktighet gillar de ju. Ha en härlig fredag / Kram

  SvaraRadera
 4. Stort grattis! Visst är det en härlig lyckokänsla!!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Grattis...det har jag aldrig lyckats med och jag har försökt flera gånger ;)))
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 6. jag är värdelös på krukväxter, så många av mina är övergivna av mig:) att få en sån att blomma om har jag aldrig lyckats med.Grattis!!
  Berit

  SvaraRadera
 7. Ja jäklar! Så skall man tänka! Orkidéerna reagerar som "Pavlos hund";))!
  Duktig flicka som får orkidéerna att blomma om!/Anja

  SvaraRadera
 8. Ja man skall glömma bort blommorna då blir de så glada när de får komma fram och blommar som tack..
  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 9. VIlken lycka! Jag har bara lyckats med den utmaningen en enda gång.
  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Visst är det roligt när man lyckas få orkideerna o blomma om.De är så fina.

  Ha det gott vännen.
  Kramiz

  SvaraRadera
 11. Jag är också kass på krukväxter, men en kaktus åkte ut i vårt "skräprum". Efter många månader hade jag ett ärende dit, och i princip hela fönstret var fullt av kaktusblommor!!! Vår son som missköter sina orkideér totalt. Gör allt man INTE skall, och vad händer. Jodå de blommar om och sen nya blomstänglar i ett kretslopp. Jag fuskar lite, har 4 konstgjorda krukväxter som alltid blommar, fusk ?? Men det funkar.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Grattis! Visst blir man glad. Det är underbart att något så litet kan betyda såååå mycket...härligt!

  Trevlig helg/ Tyra

  SvaraRadera
 13. Grattis till omblomningen ! Ja de ser lite trista ut när det är över. Svärmor har ett bra tips, hon har köpt en jättefin stängel fuskorkidé, den stoppar hon i så glatt när den blommat över. Och alla går på det !
  Trevlig helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 14. Grattis!
  Så roligt att du fick den att blomma om. Vacker är den också.

  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
 15. Så härligt. Skam den som ger sig.
  jättefin.
  Ha en fin helg.
  / Pella

  SvaraRadera
 16. Visst blir man glad över en ny blomning. Lika nöjd och lycklig varje gång!
  Fick längtan tillbaks till din, den underbaraste av öar.
  Ha en fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 17. Orkider er glade for at blive en smule forladt - sukkulenter også. De sidste har jeg mange af ;-). Dejlig positiv fortolkning af dagens emne.

  Bedste fredagshilsner
  Birgitte

  SvaraRadera
 18. Va kul!! Och ett jätte bra exempel på temat " övergiven " . Kram

  SvaraRadera
 19. Härligt! Grattis! Visst blir man lycklig när dom blommar om!
  Ha en fin helg! / Irene

  SvaraRadera
 20. Roligt med krukväxter som uppskattar när man bryr sig om dem... ;)
  Jag har också ett gäng orkideer som står i knopp. Ljuvligt!
  Ha en fin helg!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 21. Visst blir man glad när man lyckas!! Mitt hem är väl inte heller någon favoritplats för krukväxter precis....här får de lära sig att tåla att bli uttorkade mellan vattningarna. De som inte klarar av det åker ut!!! Brutalt, ja jag vet! Men, jag har också ansträngt mig lite med mina orkideer...och det lönar sig! Mina två blommar om mest hela tiden!!! Det är inte långa stunder som de inte blommar!!!

  Kram, Marita

  SvaraRadera
 22. Konstigt, jag som är så dålig på krukväxter - jag får mina orkidéer att blomma om!
  Förmodligen för att jag ställer dom i gästgrummet och glömmer att vattna dom, så dom får bara en skvätt (med 1 kryddmått blomstra/liter vatten) var 14:e dag under viloperioden. Det gillar dom tydligen!
  TREVLIG HELG

  SvaraRadera
 23. Grattis till den blomsterlyckan!
  Ja, det är så svårt att få dom gröna bladrosetterna att skjuta en ny stängel med blomknoppar, men det har hänt även för mig och nu står nio (!) stycken och bara surar och inga blommor i sikte ;)
  Ha en trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 24. Grattis! Belöningen kom till slut. Övergiven men inte bortglömd...
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...