söndag 17 maj 2015

Drömmar och funderingar

Det blir en del funderande, när man jag sitter på altantrappan, och tittar ut över ägorna... *fniss*. Vilda planer växer fram i huvudet, det finns så mycket man skulle kunna göra och förändra... 

Det här trädet till exempel, min fontänpil som jag planterade 2003 och som blivit gigantiskt. Själv älskar jag det, men maken min har klagat på det de senaste 10 åren... Han vill ta ner det...

...och så även tallen längst bort i hörnet. Kan väl hålla med honom om att tallen inte är världens roligaste träd, men det är ändå rätt stort och blir som en avgränsning mot grannarna. Men - tillbaks till mina funderingar... OM man skulle gå maken till mötes och ta ner dessa träd... 

Jag - och barnen - skulle vilja ha en nedgrävd pool, och i så fall skulle den ligga till vänster i bild, vid den lilla rondellen med rosenhagtornet i. Ja, alltså skulle även det trädet behövas tas ner, men det gör mig faktiskt inte lika mycket trots att jag planterat det själv. Det är rätt skräpigt och är bara vackert ett par veckor om året, när det blommar. Pilen skulle alltså behövas tas ner för annars skuggar det poolen hela eftermiddagen, samt att det skräpar en del... (jo, där får han rätt gubben...). 



SÅ- om vi gör en pool kan pilen få tas ned och om jag får sätta ett nytt stort -typ pil kanske- i hörnet så kan tallen få tas ner. Mycket jobb är det... och det bygger på att maken är med på det, men han kan kanske mutas med att pilen försvinner....;) Där skulle jag kunna sätta ett lite mindre träd som inte skuggar poolområdet, någon buske och kanske ett rostorn med en stor klätteros...  Och tänk vad mycket fint man skulle kunna plantera runt poolen! Det skulle inte vara någon stor pool, nej, en rund lite mindre modell, med stenläggning runtomkring, någon rabatt med lavendel, några stora grässorter,... Åh, det skulle vara en rolig utmaning att få en pool att smälta in i miljön!

Ja, ja, drömma kan man, tills vidare njuter jag av trädgården som den är, och det är inte så dumt det heller!  

6 kommentarer:

  1. Ja, och med det utgångsläget för förhandlingarna verkar utfallet redan klart, tycker jag. Han får som han vill, med råge. Och du och barnen, som i det här fallet är i majoritet får som ni vill. Sen kanske mannen också tycker så......Pilen är fantastisk och jag har alltid varit sån att jag vill inte ta bort stora träd, men jag har omvärderat det, det är trevligt faktiskt, för det blir annorlunda och annorlunda och förändringar välkomnar jag alltid. Om det inte är katastrofer förstås.
    Go for it!
    Kram i stormen

    SvaraRadera
  2. Oavsett hur ni gör så passa på att ta en rejäl stickling på pilen så har du ett nytt träd gratis om/när du behöver.
    Kram Kristina (som flyttade växter och buskar i tre säsonger för ett poolbygge)

    SvaraRadera
  3. Pilen är jättefin! Förstår att du är lite ambivalent där... Å andra sidan kan man göra som Kristina föreslår - ta en rejäl stickling så kan du ha en pil på en annan plats i trädgården. Kanske där tallen står?
    Att drömma är himla bra. Att ta bort träd och anlägga pool är nämligen inte lika jobbigt i tanken. :-)
    Lycka till med drömmarna och planerna!

    SvaraRadera
  4. Roligt att din pil tagit sig så bra igen. För visst var det väl den som hade pilskorv?

    Det där med pool är inget som känns aktuellt här hos mig. Jag tycker säsongen är för kort med tanke på "ingreppet" i trädgården den innebär. Men visst, vissa heta sommardagar vore det inte helt fel att kunna svalka sig.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. En pool!! Så härligt! Det skulle nog passa fint hos er i den fina miljö ni skapat i trädgården. Och tänk att få bada när man vill... Underbart!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  6. Jo jag sitter oxå på trappan o tittar ut över vad som ska göras o allt man vill göra o det är nya idéer varje gång. Och jag har ju massor att göra för min trdägård är ju ny. Men hos dej ser det underbart färdigt ut.... Fast jag vet att man aldrig blir färdig. /Knatten

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!