torsdag 28 april 2022

En stege - flera beslut

Jag har bestämt mig. De´ ni! Det jag har bestämt mig för är att inte tapetsera själv, här i trapphuset. Men se själva: 
Jag baxade in föreningens stege som är till för renovering i trapphus. Bara det var ett företag.


Hur sjutton är det tänkt att man skall nå att tapetsera? Jag är ingen akrobat, smidig som ett kylskåp och så lägger vi till lite höjdrädsla på det. Nix pix, det är bara att inse sin begränsning. Jag har nu frågat flera företag, och det är ju förstås ingen som har tid att göra det här innan sommaren. Så till höst kan jag se fram emot att få det klart. Men den som väntar på nåt gott, får leva i renoveringsbubblan ett tag till.

Som ni ser har jag provmålat grå färg på väggen. Det blev dock lite för kall grå, så jag har nu köpt ny färg, i lite, lite varmare grå. Så se där, även det har jag nu äntligen bestämt mig! Efter sisådär femtioelva besök i färgaffären.. ;) Tapeten som alltså skall upp där som en fond, har jag också bestämt mig för (!) men eftersom den inte behöver inhandlas förrän i höst, så hinner det kanske ändras, vem vet... 

Nu har jag tagit ledigt i ett par dagar. Nu på förmiddagen skall jag ta emot ett gäng nya golvlister som golvfirman kommer att leverera, för att jag skall hinna måla dem innan de skall sättas upp. Och så skall jag måla klart väggarna här i hallen, och  sen har jag helgen på mig att baxa och trycka in alla möbler och pinaler här på övervåningen, i  dotterns rum. För på måndag kommer golvet! 

7 kommentarer:

  1. Hujedamej! Ett bra taget beslut att låta proffs få tapetsera trappen. Om än du får vänta. Det där med att byta golv är riktigt trixigt och gör man det i flera rum på samma gång, hrm, då blir det ännu trixigare. Lycka till!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ja inte får man vara höjdrädd om man ska stå på den stegen. Bra beslut att låta någon annan tapetsera. Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Nej du, skulle inte ens fundera på att tapetsera i en sån där trappa. Vi hade faktiskt nåt liknande i Stockholm. Men vi tapetserade inte själva utan hade en kompis som var målare som fixade det + alla andra rum. Skönt!
    Här har livet nu återgått till det normala igen. Rolle tog en långtur på förmiddagen, jag en kort (hoppas den kan ökas på varje gång) alldeles nyss. Och så har vi fått hundpussar igen och massor med hundleksaker som nu ligger överallt. Också skönt!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  4. Like your choice for the wallpaper!

    SvaraRadera
  5. Oj, oj, oj ... det var ett mycket klokt beslut av dig tycker jag. Du får studera hur proffsen gör för att klara av det. I vår trapp vet jag att dom la ut plank och masonitskivor och gick på men det ser ju inte ut som det går att göra hos dig. Spännande höst. Hektiska dagar väntar också ser jag. Hoppas du hinner fira lite Valborg mellan varven :)

    Kram och fin helg till dig!
    Anita

    SvaraRadera
  6. Bra beslut.
    Jag har en liknande trapp, inte lätt.
    Trevlig Valborg!

    SvaraRadera
  7. Har själv en sån där trapp! Ja det är bara att anlita någon som inte är höjdrädd och som kan sitt jobb...men nu känns det som om jag tar allt till hösten gällande renoveringar :)
    Utelivet väntar! KRAM från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!